Hormonegyensúly az optimális fogyáshoz

Idén töltöm a 40. életévemet.

Egészen idáig nem is foglalkoztam a számokkal, viszont az elmúlt időszakban több 40 feletti ismerősömtől is azt hallgattam, hogy „óóó innentől már csak lefele épül a tested, egyre rosszabbul fogod magad érezni, mindened fájni fog, lassul az anyagcseréd és nehezebb lesz leadni a plusz kilókat..”

Természetesen ez nem mindenkire igaz, de legyünk őszinték, ezek a vélemények azért nem hangzanak valami jól.

Persze egyértelmű, hogy 40 felett a testünk nem lesz fiatalabb, azonban az életmódunk, az, hogy sportolunk-e vagy sem, a táplálkozásunk és a gondolkodásmódunk viszont nagymértékben befolyásolja a közérzetünket, a testünk egészségét és a lelkiállapotunkat is, ezt sosem szabad elfelejteni!

És van még egy erőteljesen befolyásoló dolog a szervezetünkben, amire sokan nem gondolnak.

A hormonok bár láthatatlanok, mégis szinte mindenre hatással vannak a testünkben.

Javarészt tőlük függ az életerőnk, az egészségünk és a kedvünk is.

Ők határozzák meg, hogy milyen könnyen építünk fel izomzatot, hogy zsírt égetünk-e, vagy ellenkezőleg zsírt raktározunk, és hogy mennyire kitartóan követjük az előírt étrendet, vagy hogy mennyi kitartásunk van a sportoláshoz.

A hormonok a zsírháztartásunk főnökei.

Ők határozzák meg, hogy van-e narancsbőrünk, hogy néz ki a hajunk, a bőrünk, a körmeink.

A nők többsége nem látja az összefüggést a panaszai és a hormonjai között, pedig rettenetesen sok nő szenved amiatt, hogy a hormonjai nincsenek egyensúlyban, de sajnos csak kevesen tudnak erről.

Nagyon sok hormonzavart előidéző tényező köthető a táplálkozásunkhoz.

Egyrészt hiányoznak az ételeinkből az egészséges test számára fontos építőanyagok (pl. egészséges zsírok, ásványi anyagok), másrészt az ételek tele vannak olyan vegyszerekkel, amelyek megzavarják a szervezetünk egészséges működését, és ezzel zavart okoznak a hormonrendszerben is.
A kulcs a mi kezünkben van. Változtassunk az étrendünkön és látni fogjuk, hogy többre vagyunk képesek.
Az életkor nem számít. Legyünk fittek, hiszen előttünk a jövő, amelyben még számos élmény vár ránk és rengeteg álmunkat valósíthatjuk meg!

A 21 NAP ÖNMAGADÉRT PROGRAM egészséges receptekkel, étrendtervezettel és otthon végezhető mozgásprogrammal segít neked egy egészségesebb életmód kialakításában:
Kattints a képre a részletekért: