5 lépés a tudatos étrend felé

Tudatos étrend tojásrántotta

Sokan elkövetik azt a hibát, miután kitűzték az alakformálásra vonatkozó céljaikat (legyen az fogyás, szálkásítás vagy tömegnövelés) hogy túl hirtelen és igen szélsőséges módon akarnak változtatni a táplálkozásukon. A legtöbb esetben ez azt jelenti, hogy a nulla tudatosság – egyik napról a másikra -egy szélsőséges önsanyargatásba csap át, ami hamar frusztrációt okoz és csalódáshoz vezet. Kövesd a tudatos étrend szabályait.

  • Első lépésként készíts étkezés tervet legalább a következő hétre.

Az interneten számos étkezési terv és egészséges recept fellelhető, ami jó lehet iránymutatásnak az étrend tervezésnél, de ha kész tudatos étrend étkezési tervet szeretnél, segítségedre lehet a személyre szabott Fitten-pozitívan Peater diétás étrend, több, mint 2000 egészséges recepttel, bevásárló listával, kalória számlálóval, edzésnaplóval.

  • Igyál elegendő vizet.

A megfelelő mennyiségű folyadék pótlása, nem csak az edzés alatt nyújtott teljesítményedre hat ki, hanem általánosságban az egészségi állapotodra is.

Általános ajánlások szerint 20 tskg-ként 1 liter tiszta szénsavmentes víz fogyasztása javasolt.

Tudatos étrend kókuszgolyó
  • Válassz jól szénhidrátot

Szénhidrátra szüksége van a szervezetednek, még akkor is, ha fogyni szeretnél.

A titok abban rejlik, hogy milyen jellegű szénhidrátból nyered az energiát.

  • Növeld a fehérje bevitelt

Annak aki rendszeresen sportol és aktív életet él, magasabb a fehérje igénye.

A napi javasolt fehérje mennyiséget ( 1-2 g/ tskg, ) egyenletesen oszd el a nap folyamán. Erre azért van szükség, mert a fehérjét nem tudjuk úgy tárolni, mint pl. a zsírt.

A Fitten-pozitívan Peater diétában erről is gondoskodtunk, a napi fehérje szükségletedet egyenletesen osztottuk el a nap folyamán.