Végezz egylábas gyakorlatokat

2015.04.21 15:03

Tegnap egy újabb csodás anyai érzésben volt részem. Egyszerűen elmondhatatlanul jó érzés, amikor a kis Törperős érthetően azt mondja nekem, hogy „Anya, szép vagy!” Jó, persze a férjem mondta neki előtte, hogy mit mondjon, de amikor leutánozta teljesen jól érthetően, kicsordult a könnyem. Akkor meg azt kezdte el mondani, hogy „anya sír” és persze még nem tudta összerakni, hogy miért is folyik a könnyem. 🙂

Imádom ezt a kölyköt 🙂

Ismét átértékeltem a só szerepét az ételek ízesítésében. Minden versenyszezonban megállapítom, hogy milyen igaz az a mese, ami a királyról és a sóról szól (nem tudom a címét) Tegnap óta nem sózok a vasárnapi verseny miatt. Az ételek mostmár kevésbé ízletesek, viszont jobb a közérzetem, ami nem egy utolsó szempont.

Tegnap mondjuk rám szóltak a teremben, hogy eddig olyan jó illatú kajákat vittem magammal a dobozban, de ennek a mostani halnak a szaga szinte elviselhetetlen. Hát….az íze sem a legtutibb, de ezt a néhány napot már kibírom, most úgysem az ízekre megyek. 😀

A szigorított diéta mellett tegnap és ma 2-2 órás edzésen vagyok túl. 60 perc kardió és 1 órás súlyzós edzés, tegnap is és ma is.

A mai felsőtest edzésbe beletettem 2 db 1 lábon végzett gyakorlatot. Amikor ezeket a gyakorlatokat végzem vagy végeztetem a vendégeimmel, van hogy odajönnek és megkérdezik, miért jó ez, ha 1 lábon végezzük pl.  a bicepsz gyakorlatot.

Azzal ha 1 lábon végzünk gyakorlatokat kimozdulunk a stabil helyzetből, ezzel rákényszeríthetjük az antigravitációs izmokat, hogy sokkal aktívabban dolgozzanak.  Szinte a legtöbb ember csak felületes izmokra dolgozik az edzőteremben, hogy jó formája legyen, a mély izmokról teljesen elfelejtkeznek. Azzal ha beiktatunk az edzéseinkbe néhány 1 lábas gyakorlatot, akkor egyszerre tudjuk megdolgoztatni pl. a fent látott gyakorlat esetében a mélyizmokat és a bicepszet is, ezzel időt is tudunk spórolni, plusz még az egyensúly érzékünk is fejlődik.

Ugyanez a helyzet az egylábon végzett vállból nyomással is.

Próbáld ki, iktass be az edzéseidbe 1 lábon végzett gyakorlatokat és spórolj időt azzal, hogy egyszerre dolgoztatod meg a felületes és mélyizmaidat.  

Vélemény, hozzászólás?