Túrófagyi bűntudat nélkül

2014.05.27 09:40

Éppen tegnap reggel gondolkoztam rajta, hogy mennyire ügyes vagyok, ugyanis mostanában nem égettem oda sem a rizst, sem a húst, egy elszenesedett lábast sem kellett kidobni. Erre mi történik?

A konyharuhát rádobtam az ugyan lekapcsolt, de még forró villanytűzhely főzőlapjára. Tettem-vettem a konyhában, énekeltem a gyereknek, és jó pár perc után, csak arra lettem figyelmes, hogy olyan égett szag van, meg füst, ugyanis a konyharuhának már nem kellett volna sok, hogy lángra kapjon. Annyira szép, hogy erre még így is képes vagyok, hogy ott állok a tűzhely mellett…. 🙁  mindegy, egy konyharuhával kevesebb van a háztartásban.

Este beszélgettünk a férjemmel, valahogy feljött a szó a fagylaltokról, és már tegnap elhatároztam, hogy ma fagyit fogok uzsonnázni.  Elég sok fagyizóban lehet már diétás verziót is kapni, de miért ne lehetne otthon is elkészíteni olyan fagyit, ami nem hízlal, és akár még vacsorára is meg lehet enni!

Délután proteines túrófagyi lesz az uzsonnám:

Hozzávalók:

-500 gr zsírszegény túró

-90 gr Iso whey zero vaníliás fehérje por

-1 dl víz

-reszelt citromhéj

-igény szerint gyümölcs (pl. eper, málna), mazsola

Elkészítés:

Keverjük ki krémesre a túrót, és a  fehérje port az 1 dl vízzel. Majd a kettőt keverjük össze, és tegyük hozzá a reszelt citromhéjat. Tehetünk még bele néhány szem mazsolát, de úgy is elkészíthetjük, hogy a vaníliás fehérje por helyett epreset használunk, és még felturbózzuk néhány szem kockára vágott friss eperrel. Tegyük be a fagyasztóba 2-3 órára.

Ha teszel hozzá mazsolát vagy epret, akkor a diéta során számolni kell annak tápanyagtartalmával is. Én most néhány szem mazsolával fogom elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?