Tévhit, hogy a zsír tilos

2014.08.04 21:14

Tegnap ugyan pihi nap lett volna az edzésben, de nem bírtam ki: reggel futottam 5,6 km.

Egyébként lazulós volt a vasárnapunk, délelőtt megfőztem a kaját mindenkinek,(nekem a szokásos, családnak pizzát sütöttem) aztán egész nap kint voltunk a kertben, délután pedig meglátogattak minket a barátaink, jó volt 🙂

Ma délelőtt súlyzós edzésem volt,

megkezdtem, vagy inkább folytatom a felkészülést a következő tavaszi versenyszezonra, így egy kicsit módosult az edzéstervem, és étrendem is.

     Edzés után egy kis nyújtás, ez fontos! 

Az étrendben megemeltem a minőségi szénhidrát bevitelt, naponta 2x eszem zabpelyhet, 2x rizst, és 1x pufi rizst a zöldségek mellett. A fehérje és zsír bevitel maradt.

Sok fogyókúra egyik sarkallatos pontja a zsírbevitel. Ezek, a többnyire szélsőséges módszerek szerint, ha fogyni szeretnénk, akkor tilos a zsír fogyasztás.

 Zsírokra pedig a fogyási periódusban is szüksége van a testnek. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyenre. A jó zsírok fontos szerepet játszanak a szervezet normális működésében. Szükségesek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához és az idegrendszer működéséhez is. A zsírszegény étrendek egy része csökkenti az alapanyagcserét, és jojóeffektust, vagyis gyors visszahízást eredményez.

Egy korábbi bejegyzésemből megtudható, hogy melyik a jó zsír, és melyiket válaszd, ha egészségesen étkezni, vagy fogyni szeretnél!

Kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/news/zsirok-szerepe-a-fogyasban/

Vélemény, hozzászólás?