Spárga a diétában?

2014.06.19 21:22

A ma reggeli teljesítményem alapján, tájfutónak nem kell mennem az biztos, úgy eltévednék, hogy az életben meg nem találna senki. Reggel pontosan 15 perccel futottam többet, mint amit eredetileg terveztem, ugyanis valamilyen gondolattól vezérelve letértem a jól bejáratott útvonalról, és ezzel úgy beszívtam, de úgy… hogy mire megtaláltam hazafele a helyes utat, rendesen szedhettem a lábam, hogy időre haza érjek, mert a férjem ment dolgozni, a gyerek meg mégsem maradhat egyedül, mert anya eltévedt a falu szélén futás közben!

Ráadásul mivel nem reggeliztem előtte, leesett a vércukrom is, szóval eléggé félkómásan találtam haza. A kis maki viszont megint annyira rendes volt, hogy később ébredt, ezért volt még egy kis időm nyújtani, és összeszedni magam, mielőtt elindult a napunk.

A reggeli „szerencsés” futást délelőtt egy súlyzós edzés követte felsőtestre, ez most kevésbé esett jól, mint szokott, de megcsináltam.

Napi étrend:

-30 gr zabpehely, 1/2 alma, fahéj, kávé

-1 Iso whey zero turmix

-62,5 gr rizs, 150 gr csirkemell, zöldségek, 1 kávé,

-62, gr rizs, 4 tojásfehérje, zöldségek,

-1 Iso whey zero turmix,

-2 főtt tojásfehérje, 2 pufi rizs, saláta, kígyóubi, 1/2 adag morning protein cappucino

-125 gr zsírszegény túró, 1/2 adag Iso whey zero

-150 gr csirkemell, pirított tökmag, nagy adag salátával

A hétre a kardió edzés letudva, már csak egy láb és egy felsőtest súlyzós edzés van hátra.

„Nagy találmány” ez a kuki, mármint az extrudált kukoricarudakra gondolok, amit a kölykök esznek nagy előszeretettel. Mutter meg foghatja a fejét, hogyan vakarja le a gyerek fejéről az odaragadt kukidarabkákat. Nagyon kemény, és embertpróbáló feladat tisztává varázsolni a gyereket egy ilyen mutatvány után. Azt hiszem, ezt túl sűrűn nem fog kapni a kis maki 🙂

Egy, illetve két közös kedvencünk azonban van az étkezésben a gyerkőccel. Az egyik, amit mindketten imádunk, és egész nap tudnánk enni, az a kakukkfüves sült édesburgonya, a másik, pedig a spárgakrémlevesnek mondott, nálunk inkább zöldségpürének nevezett sárgarépából, édesburgonyából, és spárgából készült eledel.

          Tegnap ezt ettük uzsonnára

Ebből  a gyerek, és én is akármennyit tudnánk enni, tök jó, hogy nem kell külön főznöm, mert ő is imádja, és ami mégjobb, hogy remekül beilleszthető a diétába. 

Az édesburgonyát már egy korábbi bejegyzésemben kiveséztem, de a spárgának is számos előnye van, ha fogyni szeretnénk, vagy megőrízni a vonalainkat.

Többek között magas az élelmi rost tartalma, ami segít megszabadulni a lerakódott salakanyagtól, megtisztítja a bélcsatornákat. Enyhe vízhajtó hatással rendelkezik, így a sejtek között megrekedt viztől is megszabadulhatsz, megdolgoztatja a veséket, így segít a méregtelenítésben is, valamint jó vértisztíó.. Gazdag C, E, és B vitaminban, kalória és zsírszegény, így bármikor bátran fogyasztható.

Egy nagyon kedves ismerősöm javasolta, hogy próbáljam ki ezt a zöldség pürét, mert az ő kislánya nagyon szereti, hátha a mi kis makinknál is beválik. Hát nemcsak nála vált be, hanem nálam is, ugyanis eddig nem szerettem a spárgát, mostmár viszont előszeretettel fogyasztom, mert finom. 🙂

Vélemény, hozzászólás?