Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Proteines-kókuszos szaloncukor elszántaknak

2014.12.01 14:26

Ma reggel ebben a “remek” időjárásban kigondoltam, hogy ismét csinálok egy adag alakbarát szaloncukrot, úgy éreztem most kell az édesség a lelkemnek. Így mielőtt elindultam volna dolgozni, beszereztem a hozzávalókat, és gyorsan elkészítettem a tésztáját, hogy amikor hazaérek, már csak a bevonatot kell rátennem, mert addig a hűtőben jól összeérnek az ízek.  

Proteines-kókuszos szaloncukor lett belőle.

Hozzávalók:

– 2 adag vaníliás Iso whey zero protein por

– 20 dkg kókuszreszelék

– 20 dkg őrölt mandula

– 2 dl víz

– ízlés szerint édesítő

– bevonat: 80%-os étcsoki

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban összedolgozom úgy, hogy jól formázható állagú legyen. Szaloncukor formákat készítek belőle, egy kis időre hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Addig a csokit felolvasztom, majd a szaloncukrokat beleforgatom, és ismét visszateszem a hűtőbe, hogy a csoki is rádermedjen.

Isteni lett, szerintem az íze vetekszik a hagyományos kókuszos szaloncukoréval. Egy biztos, hogy ez nyugodtan fogyasztható a karácsonyfa alatt, bűntudat nélkül!

A hét hátralevő részére már visszafogom az édesség fogyasztást, most egymás után egyszerre kicsit sok volt. Hétvégén viszont megyünk a nagyszülőkhöz, akkor majd elkészítem a fitt beiglit egy másik fajta tésztából, máktöltelékkel. Kihasználom még a decembert az alakbarát édességekre is, januártól ha megkezdődik a versenyfelkészülés időszaka, akkor úgyis ritkábban fordul majd elő a sütögetés, addig persze mértékkel jöhetnek az alakbarát finomságok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?