Popsikerekítő villámedzés otthonra

2016.02.05 12:24

Az én bátor kalózom a tegnapi bölcsis farsangi bulin. 🙂 

A héten teljesítve 17,36 km és 3 súlyzós edzés. Azért majd ha jó idő lesz kint, tavasztól őszig bele kell húznom, hogy év végére meg legyen az 1000 km. 🙂 

Ma 35 perc kardió és egy gyors farizom edzés fért bele munka előtt. 

Popsikerekítő villámedzés akár otthonra

Ezt a 3 gyakorlatot végezd el egymás után pihenő nélkül 4 körben. A gyakorlatok végrehajtása során figyelj a helyes kivitelezésre, pl. a guggolást egyenes háttal végezd, a második és harmadik gyakorlatnál pedig külön feszíts rá farizomra. A gyakorlatsor előnye, hogy különösebb eszközt nem igényel, így akár otthon vagy edzőteremben is elvégezheted.

1, mély guggolás 20

Én egy 8 kg-os kettlebell-t fogtam a kezembe és ezzel végeztem a guggolásokat. Ha nincs otthon súlyzód, megteszi egy vízzel töltött palack, vagy egy jó vastag és nehéz lexikon is. 🙂

2, csípőemelés hanyattfekvésben farizom feszítéssel 20

3, lábemelés hasonfekvésben farizom feszítéssel 20

Ezt a gyakorlatot a talajon hasonfekvésben is végezheted, ahogy az alsó képen látod. 

Edzés elején ne felejtsd el a bemelegítést, és a végén a nyújtást.

Itt a tavasz: Így formálódj gyorsan és hatékonyan

Bár a formálódás alappillére a rendszeres mozgás, ahhoz hogy valóban olyan popsid legyen, amilyennek szeretnéd, oda kell figyelned a táplálkozásodra. A „majd ledolgozom” elv sajnos nem működik, az egészséged, alakod és közérzeted 70%-ban a táplálkozásodon múlik. 

Szerencsére sohasem késő átgondolni a táplálkozási szokásaidat abból a célból, hogy egészségesen és sokáig élj, és olyan forma köszönjön vissza a tükörből, amitől jól érzed magad. Fontos, hogy ne másokhoz hasonlítsd magad, csakis önmagadért, az egészségedért és a jó közérzetedért csináld, önmagadhoz képest fejlődj és hozd ki magadból azt ,ami benned van! Helyezd a hangsúlyt a tiszta táplálkozásra, egyél minél több zöldséget, igyál minél több szénsavmentes vizet, hogy a rostanyagok kellő gyorsasággal haladjanak át az emésztőrendszereden, ugyanis a fogyás alapja a megfelelően működő anyagcsere.

Ha segítségre van szükséged a táplálkozásod és edzéseid beállításában, csatlakozz a február 11-én induló személyes vagy online programhoz.

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?