Néhány érv a reggeli edzés mellett

2014.06.15 13:50

Tegnap este az egyik  barátnőm lánybúcsúján voltam, így megengedtem magamnak egy kis bűnözést. Sajtos pogácsa, gyümölcs torta, kesudió, ízesített ásványvíz, persze azért volt mellette egy kis zöldség nasi is. 🙂

Jó volt itthonról egy kicsit kimozdulni, és bandázni a lányokkal, szeretem az ilyen csajos estéket. A társaságban volt még rajtam kívül 2 friss anyuka, így egy kicsit ment az „eszmecsere” a gyereknevelésről, gondozásról is,  jó sok humorral fűszerezve. 🙂

Az ilyen csajos esték határozottan jót tesznek a kismama léleknek 🙂

A tegnapi bűnözés után, ma délelőtt megcsináltam két nap súlyzós edzését, mert a péntek-szombat úgy alakult, hogy egyik nap sem tudtam megcsinálni azt, ami tervben volt. Hát igen, ilyen az, amikor az embernek pici makija van.

Holnap reggel futással kezdek, és néhány saját testsúlyos gyakorlattal.

A tegnapi kismamás beszélgetésben, felmerült arról a szó, hogy mikor van időm futni?      Hajnalban, máskor nincs esélyem. Illetve késő este még lenne, miután elaludt a gyerkőc, de azaz idő pedig a férjemé, szóval egyértelműen hajnalban, míg a család alszik.

A reggeli edzés mellett azonban több érv is szól még, nemcsak az időhiány.

-Egy reggeli futás után nemcsak gyorsabb anyagcserével lehet kezdeni a napot, hanem ez, utána még hosszú órákra nagyobb sebességfokozatra kapcsolja a metabolizmust.

-Mivel reggel már „letudtam” az edzést, nem nyomaszt az, hogy este az egésznapos gyerekezés után, még minden erőmet összeszedve álljak neki az edzésnek, vagy időt szakítsak rá az estémből, így a napi teendőkre is jobban tudok koncentrálni.

-A sport hatására endorfin szabadul fel a szervezetemben, ami javítja a hangulatomat, és megemeli az energiaszintemet tehát egyszerűen jobban érzem magam.

Heti 3x mindenképp igyekszem beiktatni a reggeli 40 perces futást, bár az utóbbi néhány napban a kis maki igencsak megtréfált, ugyanis úgy gondolta, hogy negyed 6-nál nem alszik tovább, nehogy még véletlen lelépjek futni 🙂

Vélemény, hozzászólás?