Ne a kalóriákat számold…

2014.02.26 16:53

Bunkó módjára elfelejtettem megköszönni azt a sok praktikát, amit az orrszívó porszívó használatára kaptam. Köszönöm mindenkinek, aki elárulta a titkot 🙂

Azonban most az anyaság újabb kihívást állított elém: sosem gondoltam volna, hogy a gyerek délutáni altatása ilyen nehéz feladat lesz.

Biztos van olyan gyerek, aki a „nagy könyv” szerint alszik, és egyáltalán úgyis működik, ahogy ott le van írva, de az én gyerekem mindent csinál, csak nem alszik délután. Dörzsöli a kis szemét, hisztizik, mert már olyan fáradt, de az Istennek sem akar aludni. Vért izzadok délután egy 20 perces kis alvásért.

A tegnapi kondi óra után még ráhúztam 1 teljes testes köredzést:

– járó kitörés 30

-padra lépés 15-15

-egylábas guggolás 15-15

-tarkóhoz húzás 15

-fekvőtámasz 15

-arnold nyomás 15

-bicepsz egykezes súlyzóval 15

-tricepsz csigán kötéllel 15

-hyperextenzio 15

-hasizom padon 15

Ez egy kör, ezt megcsináltam 4x. Csak a körök között van pihenő, a gyakorlatok között nincs.

Délután bevásároltunk a Lidlben, feltöltöttem a túró, brokkoli, zabpehely, pufi rizs készletet, ugyanis az étrendem még két hétig marad, csak annyiban módosul, hogy a reggeli zabpehely mellé jön még 100 gr csirkemell sonka, az esti brokkoli-hús kombóhoz pedig még 100 gr csirkemell vagy hal.

Az edzéseim pedig 3 popsiformáló gyakorlattal fognak még kiegészülni, amiről később mellékelem majd a fotót.

Többször belefutok abba a kérdésbe, hogy mennyi kalóriát fogyasztok egy nap, és fogyókúra esetén mennyit kell bevinni ahhoz, hogy meginduljon a fogyás. A legtöbb nő az alacsony kalóriatartalmú fogyókúráktól reméli a fogyást.

Ezekkel „csak” az a baj, hogy akár 20-50%-al is lassítják az anyagcserét. Lassú anyagcsere esetén pedig már a kevés kalória is lehet sok. Így az ilyen típusú fogyókúráknál hamar elérkezik az a pont, amikor már alig eszik valamit az ember, és mégsem fogy.

Én sosem számolok kalóriát, különben már rég becsavarodtam volna, és lássuk be, ez hosszú távon nem is lehet életforma.

Ha mindenképpen számolni akarsz valamit, akkor az legyen inkább a fehérje, szénhidrát és zsír beviteled. Én is ezt teszem.

 A diétát testsúlykilogrammonként 1,5-2 gr szénhidráttal, és 1,5-2 gr fehérje bevitellel érdemes kezdeni, és azzal, hogy előkerül a szekrényből az edzőcipő. 🙂

Vélemény, hozzászólás?