Nassolj egészségesen

2015.03.09 20:57

Tegnap nőnap alkalmából a férjemtől egy adag sótlan, nyers mandulát kaptam helyes kis köntösbe öltöztetve.

Mivel diétázom és tudja, hogy most még a 80%-os minőségi étcsoki sem fér bele, ezért lepett meg ezzel az igazi, egészséges nassolni valóval.

A mandula (sótlan) kiváló választás lehet nassolásra ha valaki odafigyel az alakjára, sőt számos jótákony hatással rendelkezik diéta szempontjából. Természetesen zsírtartalma miatt ezt is mértékkel érdemes fogyasztani, ha fogyni, formálódni szeretnénk.

Miért a mandulát válaszd ha nassolni szeretnél?

A mandulának igen magas a rosttartalma, ami segít kisöpörni az emésztőrendszerben elakadt salakanyagokat, és támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait. 

 Alacsony glikémiás indexe miatt nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, fogyasztását követően nem ingadozik a vérben a glükóz mennyisége.

Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ezért segít csillapítani a két étkezés között fellépő éhségérzetet. A benne levő B vitaminok segítik a szervezet zsírégető folyamatait, magas E vitamin tartalma pedig támogatja az anyagcsere működését.  

Tegnap délután kihasználtuk a jó időt és kimentünk az állatkertbe.

Más is hasonlóan gondolkozott, mert rengetegen voltak. A gyerkőc most volt itt először, és nagyon tetszett neki, hangosan utánozta az állatok hangját a ketrecek előtt, már amelyik állatot már a mesekönyvből is ismerte. A tyúkudvar körül pl. úgy rohangált körbe-körbe, hogy hangosan kiáltozta: „kukurikúúúú”, a tigris ketrece előtt pedig hangosan morgott. 😀

A mai napunk elég pörgősre sikeredett, délelőtt fotóztak minket a kis makival, majd személyi edzés a teremben

aztán közel 2 órás saját edzés, majd megint személyi edzés, és irány a bölcsibe a gyerkőcért, bevásárlás, majd haza. Holnap hasonlóan lendületes nap vár rám, úgyhogy most húzok aludni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?