Miért fontos a nyújtás

2014.03.13 07:02

Lejárt a jogosítványom, így tegnap délután elmentünk az okmányirodába újat csináltatni. A gyerkőcöt vinnem kellett magammal, mivel nem tudtam kire bízni, éppen ezért előre odatelefontáltam, hogy kérjek időpontot, hogy a 3 napja fogzás miatt nyűgös gyerekkel ne kelljen sokat várnom. A telefonban egy nagyon kedves hölgy azt mondta, náluk nem lehet időpontot kérni, érkezési sorrend szerint hívják be az ügyfeleket, de ha pici gyerekkel van valaki, azt mindíg előre veszik a sorban. Délután amikor oda mentünk, közölte a recepciós hölgy, hogy náluk nincs ilyen, honnan vettem ezt, hogy előre vesznek, várjak, és majd szólítanak. Gondoltam, mindegy, várunk egy kicsit, aztán ha a gyerek nagyon nem bírja, legfeljebb eljövünk.

Aztán nem sokkal később, amikor egy ott dolgozó hölgy látta, hogy a gyerek ott nyávog a kezemben, odaszaladt hozzánk, és riadtan megkérdezte, hogy a gyereknek lesz az okmány csináltatva, mert akkor azonnal előre vesznek. Mondtam nem, nekem lesz jogosítvány. Erre ő megnyugodva: „ja, akkor nem vesszük előre, várjanak”

Erre most úgy őszintén, mit mondjak, gondolta, hogy ha nem a gyereknek lesz az okmány, akkor nem fogunk ott várni?? Vagy a gyerek majd magától elsétál, anya meg megvárja míg behívják?? Vagy mégis mire gondolt?

A következő 10 évre olyan fotót csináltak rólam a jogsira, hogy ránézésből 5 évet rám varrhatnának. Két akkora sötét karika a szemem alatt, mintha behúztak volna, zilált haj, világtalan arckifejezés, érdekes fejtartás, mivel fél szemmel a nyűglődő gyerekemet figyeltem, aki ott volt velem, abban a „helyes kis” boxban, ahol a fotót csinálják ilyenkor. Aztán a nő még megkérdezi, hogy tetszik a fotó, jó lett??? Pont lesz..om, hogy milyen a jogosítványon a képem, nem látja, hogy nyűglődik a gyerek?!

Tegnap este 1 kondi óra után ráhúztam még egy „kis” láb edzést.

A közel 2 órás edzés után, pedig eg kis nyújtást:

Őszintén szólva, mióta a gyerkőc meg van, folyamatos időhiányban szenvedek, állandó rohanás van, (gondolom ezt anyukáknak nem kell tovább fejtegetnem) így az edzések végén sokszor előfordul, hogy lecsípek a nyújtás idejéből, bepattanok az autóba, és robogok haza ezerrel.

Pedig az edzés végén a nyújtás éppen annyira fontos, mint az elején a bemelegítés.

A bemelegítés és azt követő nyújtás csökkenti az utolsó edzés óta nem teljesen regenerálódott, merev izmok sérülésének esélyeit, valamint felkészíti a szervezeted az újabb edzésre,  és a nyugalmi állapotból a terhelésre való átállást elindítja.

A nyújtó gyakorlatok hatására növekszik az izmok terhelhetősége, javul a koordináció, az izomtónus. Nők esetében enyhítik a menstruációs fájdalmakat, serkenti a csontsejtek működését, ezáltal nagyon hatékony a csontritkulás ellen.

Szóval ha egy módotok van rá, akkor ne maradjon ki se a bemelegítés, se a nyújtás. Én is igyekszem úgy összehozni az edzésidőmet, hogy beleférjen.

Vélemény, hozzászólás?