kitörések a kerek popsiért

2013.10.08 15:52

Ki ne szeretne kerek popsit, formás combokat?!

Mert én bizony IGEN!

Az elmúlt hónapok alatt eléggé elhanyagoltam a láb edzéseket (de van rá  mentségem:  egy világra jött fiú gyermek) 🙂  szóval van mit rendbe tenni. Sajnos a gyengéim közé tartozik, a verseny időszakban is ez jelentette a  legnagyobb kihívást, és ez most sincs másként.

Viszont, ami jó hír, hogy tudom hogyan lehet ezt megoldani: sok-sok kitöréssel, ahogy azt a hétvégi edzésnél is tettem.

Bárhol, bármikor elvégezhető gyakorlat. Lehet súly nélkül, vagy súllyal, helyben, vagy járással kombinálva, paddal vagy pad nélkül, és még ezer féle variálási lehetőség létezik.

A lényeg, hogy ez a leghatékonyabb farizom formáló gyakorlat, mely a nagy farizomra, kis és közép farizomra, combhajlítóra, négyfejű combizomra  is hatással van. Mindemellett, a kitörés gyakorlat végzésekor a funkcionális stabilitás, egyensúly, és teljes test koordinációja is szerepet kap, ezáltal javul a testtartás, fejlődik az izomzat, és a kondíció.

Fontos a gyakorlat helyes kivitelezése, ellenkező esetben nem megfelelő terhelést adunk az ízületeknek, ami akár sérüléssel is járhat!

Gyakorlat helyes kivitelezése:

  • lábfejek egymás mellett, lábujjak előre néznek
  • lépj egy nagyot előre, vállak előre néznek. akkorát lépj előre, hogy a térdednél derékszög legyen, a hátul maradó láb térde majdnem érintse a talajt.
  • törzsed függőlegesen mozduljon lefele, ne dőlj előre, és ne homorítsd a hátad
  • majd az izmok megfeszítésével lépj vissza a kezdő pozícióba

Én egyenlőre az edzéseimbe a 6×15-ös ismétlés számot építettem be lábanként.

Vélemény, hozzászólás?