Kezdj egészségesebb, új életet

2015.01.01 17:11

Tegnap délelőtt az év utolsó edzését együtt csináltuk meg Melindával, egy két gyermekes anyukával.

Teljes testes köredzést választottunk, 6 gyakorlat volt egymás után pihenő nélkül, 4 körben. Zárásképpen egy kis hasizom és mélyhátizom gyakorlat, majd nyújtás.

Aztán irány haza sütni, főzni, készülődni a szilveszteri buliba.

Este a 2014-es évet a barátainkkal zártuk 🙂

Hajnal 5-ig tartott a buli, aztán néhány óra alvás után húzás haza a kis makihoz.

Most nem vagyok túl kipihent, de rosszabbra számítottam, bár délután -mivel még itt vannak a nagyszülők, és vigyáznak a gyerkőcre- sikerült még aludni kb. 2 órát, ami életmentőnek bizonyult. 🙂

Tegnap este és ma még a kajában is lazulás volt, holnap már szeretném eltüntetni az összes maradék sütit itthonról, és elkezdeni az új évet.

Vasárnap csapatvizit, ahol Tündével az edzőmmel átbeszéljük az éves versenyterveket, formacsekkolás, utána megkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra.  

Így az ünnepek után elsősorban ez most a kajában jelent majd változást, de mint tudjuk, az alakformálásnak az alapja (70%) az étrend.

Januárban most sokan elhatározták, hogy leadnak majd néhány kilót, esetleg komolyabb életmódváltás is szerepel a 2015-ös céljaik között.

Mielőtt belevágnánk mindenféle divatosan hangzó, szélsőséges fogyókúrába, érdemes azzal teljesen tisztában lenni, hogy mitől indul be a fogyás?

A képlet teljesen egyszerű: fogyni akkor fogy az ember, ha kevesebb energiát visz be, mint amennyit felhasznál.

Ez persze nem egyenlő a koplalással, és tartózkodjunk is az efféle fogyókúráktól, mert lehet átmenetileg kevesebbet fog mutatni a mérleg nyelve, de lássuk be, egy életen át nem lehet éhezni, egy idő után teljesen biztos, hogy feltépi az ember a hűtőajtót, és kipakolja, ez pedig hamar beindítja a jojó effektust, ami több kilót jelent pluszba, mint ami mínuszba lement a kúra idején.

Gondolkozzunk hosszútávon, és vegyük figyelembe az egészségünket is, érdemes egy tartható, szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott diétát választani, és ezzel elindulni a fogyás, alakformálás útján. Ezt a folyamatot úgy tudjuk gyorsítani, ha mozgással elősegítjük a kalóriaégetést, és a csökkentett energia bevitellel gondoskodunk róla, hogy a szervezet a tartalékhoz nyúljon.

A következő napokban átvesszük majd az alakformálás alap lépéseit, aminek segítségével elindulhatunk egy tartós, egészséges életmódváltás útján.

Vélemény, hozzászólás?