Kávé fogyasztás: mire figyelj, ha diétázol

2016.07.14 15:08

Szerdán kora reggel 30 perc futással és 20 perces szabadtéri köredzéssel kezdtem a napot,

majd kis Zével vidéken meglátogattuk a nagyszülőket és kihasználva a jó időt az unokatesókkal strandoltunk egyet a nagy melegben, a strand után pedig mindenki megkapta a jól megérdemelt fagyiját. (én fagyi helyett egy cola zerot ittam) 🙂

Az utazós, strandolós, fagyizós napra ismét dobozba csomagoltam a napi étrend egy részét: 

1, étkezés: zabkása őszibarackkal, őrölt lenmaggal, kávé rizstejjel

2, étkezés: saláta, tonhal, pirított kesudióval

3, étkezés: brokkoli krémleves, saláta, csirkemell, kávé rizstejjel

4, étkezés: saláta pirított pulykamell sonkával, kávé rizstejjel

5, étkezés: proteines kókuszos túrókrém

Mivel szerdán a hidegfront hatásának köszönhetően hajnal 3-kor ébredtem és utána már nem sikerült visszaaludnom, ezért napközben 3 rizstejes kávét is megittam.

Mire figyelj, ha diéta alatt kávézol 

Az olyan addiktív serkentőszer, mint a kávé sok embernél, – ahogy nálam is- szerves részét képezi a mindennapoknak, azonban ha  túl gyakran és nagy mennyiségben fogyasztod káros hatással lehet az egészségedre, megterhelheti a szervezetedet, növelheti stressz szintedet és elhízáshoz is vezethet. Érdemes tehát – ahogy az étkezésnél is – a tisztaságra és mértékletességre odafigyelned.

A kávé tiszta, természetes formájában számos egészségmegőrző tulajdonsággal rendelkezik. Sok antioxidánst, fontos tápanyagokat tartalmaz, mint pl. B-vitamin vagy magnézium.  Jótékony hatással van az agyra és az egész testre, ezáltal a testi és szellemi teljesítményt is javítja.

Ha diétázol vagy figyelsz az egészségedre a kávé esetében sem magával a kávéval kell vigyáznod, hanem a hozzáadott kiegészítőkkel. A tejjel felöntött latte vagy capuccino, a tejszínnel és cukorral teli jegeskávé, no meg az ízesített sziruppal és tejszínhabbal díszített kávéspecialitás az, ami káros és hízlal, valamint egy tollvonással keresztbe húzza a diétás étrended.

Diétás kávéfogyasztási tippeket találsz ITT.

Arra nagyon figyelj, hogy az elfogyasztott kávé mennyiség nem számít bele az ajánlott napi folyadékbevitelbe, ugyanis a kávé vizet von el a szervezettől, így ha kávét iszol, a szokásosnál több vizet kell innod, hogy ellensúlyozd a hatást.

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?