Hogyan tartsd a súlyod, ha nem edzel

2015.07.20 12:28

A hétvégénk ismét szuperül telt. Szombaton családoztunk, nagymama, nagypapa, dédnagymama, tesók, unokatesók egy rakáson a világ végén egy erdő közepén, ahol ha térerőt akartál, kocsiba kellett ülni és rendesen levadászni.  A dédnagymami 90. születésnapját ünnepeltük, jó volt, én is szeretném ezt a kort megélni, nagyon jó érzés lehet, amikor a gyerekeid, unokáid és dédunokáid ott sürögnek-forognak körülötted. 🙂

Vasárnap Tatán strandoltunk, szép barnák lettünk mind a 3-an. A gyerekemre nagyon büszke vagyok, nagyon ügyesen kivárja a sort a medencében a csúszdánál, nem lökdösődik, nem hisztizik, türelmesen vár, majd ha szabad a csúszda, akkor felmegy és lecsúszik. 🙂

A hétvégén most teljesen kimaradt az edzés. A szombati csaló étkezések (szülinapi ebéd) után vasárnap már visszafogtam a kaját is, főleg azért, mert a mozgás is elmaradt a bokasérülés miatt. Sajnos még mindig fáj, így futni reggelente továbbra sem tudok, pedig szombatra és vasárnapra is tervben volt.

Ilyenkor egy dologgal tudok variálni ha elmarad a napi edzés, az pedig nem más mint a kaja, és azon belül is a szénhidrát. Ezeken a napokon jellemzően csak reggel, esetleg tízóraira eszem szénhidrátot, utána már csak salátát, zöldséget és fehérjét eszem. Ez sokat tud segíteni abban, hogy tartani tudjam a súlyom ,ha akár napokig kimarad az edzés.

Ha Neked is vannak olyan napok, amikor a betervezett edzéseid több napok keresztül valamilyen oknál fogva nem jönnek össze, ne ess kétségbe, hogy az eddig elért eredményed összedől, ilyenkor módosíts a napi étkezéseiden, a reggeli zabkása vagy teljes kiőrlésű kenyér után már csak zöldségekből vidd be a szénhidrátot a szervezetedbe és egyél mellé több fehérjét.

Mivel ma sem tudok edzeni, ezért ma is már csak saláta és fehérje van a menü listámon.

Salátalevelek, zsírszegény mozzarella, 2 szem aszalt koktélparadicsom felkockázva, pirított magvakkal megszórva, nyaköntve egy kevés dióolajjal.

Holnap reggelre is tervezek egy rövid futást, meglátjuk a bokám  engedi e, ha nem, akkor marad a saláta+fehérje verzió, mert a holnapi sűrű napomba se fogok tudni súlyzós edzést beiktatni.

Útmutató Anyukáknak a formás alakhoz szülés után

Kérd a FittAnyu program ingyenes anyagait itt:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?