Hogyan ne veszítsd el a motivációt a diéta alatt

Tegnap még az eső előtt 30 perc futással kezdtem a napot, amit 30 perc felsőtest súlyzós edzés, majd levezetésképpen 10 perc gerinctorna követett.

Megint szerencsém volt, mert ahogy befejeztem az edzést, rá néhány percre esni kezdett az eső.

Hétfőtől indul az újabb kihívás immár táplálkozás témában.

Csatlakozz Te is és legyen akár a Tiéd a személyre szabott edzésterv!

Ehhez nem kell mást tenned, mint lájkolni a Fitten-pozitívan facebook oldalt és hétfőtől 1 héten keresztül minden reggel feltölteni a fitt reggeli ételed fotóját!

Katt ide:

Tegnap kaptam egy levelet egy kis faluban élő fiatal anyukától, melyben leírta nekem a történetét. A szülés után 15 kg plusz maradt rajta, amit nem tud leadni. Edzőterembe esélye sincs elmenni, egyrészt azért, mert nincs a faluban, másrészt mert a picúr folyamatosan vele van, apuka nagyon sokat dolgozik. A falu kis boltjában egyáltalán nem tud beszerezni reform élelmiszereket és igazából nem is tudja mit, mikor és hogyan étkezzen. A levél végén persze bevallotta, hogy a legnagyobb problémát a motiváció jelenti számára, mindig amikor belekezd 1-1 fogyókúrába, néhány nap múlva elfogy a lendület és előkerül a fehér kenyér, sütemény és elmarad a mozgás. A motiváció hamar eltűnik, a 15 kg plusz pedig marad. Mit tud tenni, hogy ne veszítse el a lendületet?

1 tipp, hogyan ne veszítsd el a motivációdat a diéta alatt:

  • Első lépésként határozz meg magadnak egy reális célt.

Pl. az első hónapban 3-4 kg-ot fogok leadni

  • Majd fogalmazd meg magadnak azt is, hogy miért kezdenél el egy táplálkozási és edzésprogramot.

Írj le legalább 20 dolgot, mi az, ami változna az életedben, ha változtatnál táplálkozásodon és beiktatnád a mozgást a mindennapjaidba és ezt a papírt tedd ki egy jól látható helyre, pl. a hűtőre, hogy egy nap többször is emlékeztessen Téged a céljaidra.  Ezekért az eredményekért, érzésekért és élményekért már érdemes lesz dolgozni. Természetesen lesznek hullámvölgyek, amikor mindenből eleged lesz és egész nap pizzát, csokit és sütit ennél. Ilyenkor vedd elő a listát, olvasd végig, ha kell többször is, egész biztosan segíteni fog.

Az én hűtőmre ez van kirakva: heti tervezet, 2 hétre előre megtervezve 🙂

Plusz kilókkal küzdessz?

Szeretnél megszabadulni legalább 5 kg feleslegtől?

Szeretnéd igazán jól érezni magad a bőrödben?

Katt ide:

Vélemény, hozzászólás?