Hogyan fogyj csípőről?

2015.07.15 21:11

A bokám miatt a héten még  egész biztos ki kell hagynom a reggeli futásokat. A ma reggeli kardió edzést viszont délután 1 órás bringázással remekül pótoltam. Családostól indultunk útnak, hátam mögött a gyerek, emelkedők, lejtők, jó kis intervall kardió edzés lett belőle, rendesen elfáradtam mire haza értünk.

Délelőtt volt még egy 3/4 órás súlyzós edzésem is, úgyhogy azt hiszem mára jó vagyok mozgásból.

Jár hozzám egy nagyon kedves, fiatal lány személyi edzésre. 6 hetente jön konzultációra, ilyenkor mindig új edzéstervet kap és átbeszéljük a felmerülő kérdéseit.

A mai kérdése az volt, hogy hogyan tud fogyni csípőről? Valami szuper gyakorlatot várt volna tőlem, amivel célzottan ledolgozhatja onnan a felesleget, ehelyett mikor a válaszom annyi volt, hogy: „kaja”, csalódottságot láttam az arcán, majd azt kérdezte, hogy: „Ez is?”

A titok az, hogy nincs titok.

Ha beállítod a táplálkozásodban a megfelelő fehérje és zsírbevitelt, onnantól kezdve már csak azon múlik, hogy hízol e vagy fogysz, vagy szinten tartassz, hogy mennyi szénhidrátot viszel be a szervezetedbe, mikor és milyen elosztásban.

A tavaszi komoly versenydiéta után a plusz szénhidrátbevitelnek köszönhetően az én nadrágjaim is elkezdtek csípőben és combban szorítani. A verseny miatt felborult állapot után mostanra sikerült beállítanom saját magamnak egy olyan étrendet, amiben visszavettem a szénhidrátbevitelt, mellette végzem a szokásos kis edzéseimet és a nadrágok szinte azonnal lazulni kezdtek.

Helyi zsírégetés nincs, nem lehet célzottan csak egy testrészről fogyni, a genetikád határozza meg, hogy a tested hol raktározza a legtöbb zsírt. A fogyás a hízással ellentétes ütemben zajlik, azaz ahova legelőször hízol, onnan fog lemenni legutoljára a felesleges zsír mennyiség.

Táplálkozással, mozgással biztosíts megfelelő körülményt az egész testednek ahhoz, hogy felélje a zsírraktárakat.

Ha szeretnéd eltüntetni a felesleget a csípődről, akkor csökkentsd a szénhidrátbevitelt és végezz kardió edzést hetente 3-4x legalább 40 percig.

Útmutató Anyukáknak a formás alakhoz szülés után!

Kérd a FittAnyu program ingyenes anyagait itt:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?