Fotózás 7 hónappal szülés után

2014.03.25 09:07

Március elején a kis családommal résztvettünk egy családi fotózáson. Úgy gondoltam, hogy ha már itt vagyunk, akkor szívesen megörökíteném 7 hónappal a szülés utáni állapotot magamról, azaz a formámról. A képek elkészültek, és az egyik ilyen lett:

                          a képet Szentesi Ági barátnőm készítette

Már többször szembesültem azzal a ténnyel, hogy sokan mást gondolnak erről az életmódról, mint amit valójában ez takar. Több embertől hallom, hogy aki ilyen életmódot folytat, az nem egészséges, a szervezet és a bőr megsínyli a diétát, elítélik a táplálék kiegészítők használatát, (főleg szülés után)azért, mert nincsenek tisztában annak valódi hatásaival a szervezetre. Valahol érthető az aggódás  az ilyen emberek részéről, hogyha szeretet kötődik hozzá, de azzal szerintem nem árulok el nagy titkot, hogy mindíg van olyan, aki nem féltésből és szeretetből teszi ezeket a kijelentéseket.

Jelenleg én naponta 8x étkezem, natúr húsokat, zöldséget, rizst, tojást, zsírszegény túrót, zabpelyhet, reggel némi gyümölcsöt. Ez vajon mivel károsítja jobban a szervezetet, mint az, aki zsírban és szénhidrátban gazdag, ízfokozókkal, ellátott ételt választ napi 3x?

A táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban még mindíg sokan a „kétajtós szekrényhátú, egybenyakú grizlikre” asszociálnak, akik éppen sztreoiddal szúrják magukat. Sokan nem tudják, hogy a táplálékkiegészítők közé soroljuk azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket is amiket a szervezet nem képes önállóan előállítani, és kivülről vagyunk kénytelenek bevinni az optimális anyagcsere működés végett. Valamint szintén ide soroljuk a sportoláshoz speciálisan szükséges termékeket is, mint pl. fehérjeporok, zsrégetők, kreatinok. Tehát ha besétálsz egy patikába, kérsz valami vitamint, vagy ásványi anyagot tartalmazó tablettát, akkor már Te is használsz táplálékkiegészítőt.

Sokan azt gondolják, hogy ilyen forma eléréséhez bizony már egészségtelenül sokat kell edzeni, ami már nagyon megterheli a szervezetet. Én jelenleg heti 3-4 x végzek súlyzós edzést, max. 1 órát, és általában. 2x aerobikozom. Ennél több mozgásra kisgyerek mellett most nincs időm, ennyi mozgás fér bele.  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell az embernek halálra edzeni magát, ahhoz, hogy elérje azt a formát, amit szeretne viszont látni a tükörben. Inkább meg kell választani a megfelelő mennyiségű súlyzós és kardió ezdés arányát, a megfelelő gyakorlatokat, és mindehhez a megfelelő étrendet, ebben pedig semmi egészségtelen nincs!

Vélemény, hozzászólás?