Fogyni akarsz, ezért este 6 után már nem eszel?

2014.07.15 21:04

Ma van a szülinapom. 31 éves lettem.

Általában a nőktől nem illik megkérdezni, hogy hány évesek, ha valaki mégis megteszi nagyon sok nő megsértődik, felháborodik, letagadja a korát, nem válaszol és még sorolhatnám….

Anyukámtól én sosem láttam ilyen reakciót, ha megkérdezték tőle, hogy hány éves, valószínűleg ezért nem reagálok én sem így, ha megkérdezik a korom. Emellett sosem éreztem magam ilyen jól, mint most, miért is tagadnám le hány éves vagyok. Nem akarom vissszahozni a huszon éveimet, most vagyok jól, van családom, gyerekem, imádom őket, azt csinálom amit szeretek, kell ennél több? És azt is tudom, hogy rengeteg szép, élményekkkel teli év áll még előttem, amit velük tölthetek, és ezért végtelenül hálás vagyok a sorsnak!

Az évek múlása a lehetőségekkel teli jövőt jelenti számomra! 🙂

Tegnap reggel 6.5 km futással kezdtem, utána egy kis mélyhátizom torna, majd irány a zuhany.

A zöldborsó levest és a lekváros buktát ebédre már a gyerkőccel együtt készítettük a család férfi tagjainak 🙂 ő  buzgón segített pakolni a konyhában, én meg alig győztem utána rendet rakni. Nekem az ebéd hal volt rizzsel kígyóubival és koktél paradicsommal.

Uzsira cukkinis rántottát készítettem tojásfehérjéből, cukkiniből és kaliforniai paprikából.

Ezt már nagyon régen ettem.

Nálam a vacsora sem szokott sosem kimaradni, de tudom, hogy nagyon sok fogyni vágyó embernél igen.

Pedig a tartós és egészséges fogyás titka, nem az ékezések számának csökkentésében van, hanem a minőségi tápanyag megválasztásában. Ahogy már korábbi bejegyzésekben is említettem, ha kihagyjuk a reggelit, vagy vacsorát, azzal csak azt érjük el, hogy lassul az anyagcsere sebessége, ami a szervezet tartalékolásához vezet, ez pedig nem segíti a fogyást! Ha fogyni szeretnénk, akkor délután már csökkentsük a szénhidrát bevitelt, de ne hagyjuk el a vacsorát. Este, lefekvés előtt 2 órával ehetünk még valami könnyű salátát sovány hússal, vagy zsírszegény túrót, vagy igyunk egy fehérje turmixot.

Vélemény, hozzászólás?