Fehérjediéta hús nélkül

2015.01.15 21:30

Holnap ooooolyaaaan izomlázam lesz, mint ökör. Na jó, ez nem jó hasonlat, de annyira biztos, hogy igen nehezemre fog esni a reggeli kardió edzés, mert menni alig tudok majd, a mai lábedzés után.

Jelentem kiválóan állok a heti edzésekkel, működik a módszer, ha időpontot kérek magamtól, és beírom a saját edzéseimet a naptáramba, akkor meg is jelenek akkor és ott, ahova beírtam magam. Szuper! Ezt fogom alkalmazni a továbbiakban is.

Ma nagyon pörgős napom volt, így a kajám egy részét elszántan vittem magammal, mert őszre egy újabb álmot dédelgetek versenyzés terén.  

Mai étrendem így alakult:

– 30 gr zabpehely, 1/2 alma, 1 tk. lenmag, 1/2 adag Iso whey zero protein por, vitaminok, glutamin

– lábedzés után 1 fehérjeturmix, és rá egy órára 1 tonhal  62,5 gr rizzsel, bcaa

– 62,5 gr rizs, 1 tonhal, glutamin

– sült édesburgonya, 3 főtt tojásfehérje,

 – vacsi: párolt zöldség, 2 főtt tojásfehérje, 1 adag Iso whey zero 50 gr zsírszegény túróval kikeverve, glutamin

Mióta a vércsoport diétát kombináltam a sporttáplálkozással, azóta egyáltalán nem ettem csirkehúst, nem jó  a vércsoportom szerint. Azelőtt a fehérjebevitel nagyobb részét a csirkehús képezte,  mióta elhagytam, a közérzetem sokkal jobb, nincs puffadás, gyomorfájás, egyszóval jobban érzem magam. Ahhoz, hogy formálódjon a testem és feszes is maradjon, azonban ugyanúgy figyelnem kell a megemelt fehérjebevitelre.

A vércsoportom szerint a húsok közül a pulykát ehetem. Nem viszem túlzásba, időnként beteszem az étrendbe, de leginkább a halat, tojásfehérjét, és zsírszegény túrót, valamint a tejsavó fehérjeport részesítem előnyben.

A tojásfehérje egy kiváló fehérjeforrás, amit napi szinten be lehet iktatni az étrendbe. A tojássárgájával azonban érdemes óvatosan bánni, a benne rejtőzködő zsírok miatt. Hetente 2-3 alkalommal mehet nyugodtan egész tojás, de hosszú távon, nagyobb mennyiségben inkább a tojásfehérjét válasszuk, ugyanis ez nem tartalmaz zsírt, és szénhidrátot, valamint a szervezet nagyon jól tudja hasznosítani, mert 80%-ban víz.

A tojásfehérjét számos módon el lehet készíteni, finom édesen, sósan, sülve, főve, salátára, vagy habbá verve, egyszóval lehet variálni bőven.

Ha valaki nem eszik húst, akkor a napi fehérjebevitelt növelni tudja a tojás mellett a zsírszegény túróval is. 100 gr zsírszegény túró 12-15 gr fehérjét tartalmaz, azonban figyelni kell a szénhidráttartalmára is, ezért naponta 1-2 adagnál ne fogyasszunk többet diéta idején.

 Tehát ha valaki nem eszik húst, de mégis a fehérjediéta mellett tenné le a voksát, semmi gond, van megoldás. Növelje a fehérjebevitelt  tojásfehérje, zsírszegény túró, és fehérjepor fogyasztással.

Vélemény, hozzászólás?