Érezheted magad jobban a bőrödben, ha akarod

2014.03.14 10:53

Olvastam egy cikket az interneten, miszerint a magyar nők utálják a tükörképüket. Csak néhány számadat, ami a cikkben szerepelt: felmérések szerint a világon a nők 4%-a tartja magát vonzónak, míg hazánkban ez a szám mindösszesen 1%. Ez a szám is elég meredek, de számomra még megdöbbentőbb, hogy a megkérdezett magyar nők 45%-a látja magában a potenciált, de mégsem tesz semmit ennek érdekében.

A válaszadók 45%-a a hasát szereti a legkevésbé, utána a mell, popsi és comb következik.

Ezeket a testrészeket pedig, bizony lehet formálni. Mégsem tesznek semmit azért, hogy egy picit jobban érezzék magukat a bőrükben. Nem azt mondom, hogy azonnal drága edző ruhát kell venni, és fitness terembe rohanni, otthon is vannak olyan gyakorlatok (lásd Fat Control tréning) amivel hatékonyan lehet formálni a fent említett testrészeket, nem mellesleg javíthatod az egészségedet.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezek csak külsőségek, egy kis étrend változtatás és heti legalább 3x-i sportolás, nem csak az alakunkat befolyásolja előnyösen, hanem jót tesz az egészségünknek, lelkünknek, növekszik az önbizalmunk, ami az élet más  területeire is pozitív hatással van, nagyobb sikereket érhetünk el. Emellett egy egészségesebb étrenddel és némi edzéssel számos betegség rizikófaktorát (pl. szívinfarktus, agyvérzés, magas vérnyomás, cukor betegség) csökkenthetjük. További érv a megreformált táplálkozás és edzés mellett, hogy megszabadulhatunk a narancsbőrtől, helyreállhat az anyagcsere, ezáltal csökken a rendszeres  puffadtság, hasfájás.

Én mióta ezt az életmódot folytatom, szinte sosem vagyok beteg, sokkal jobban érzem magam, elmúlt a puffadás és a sok gyomor fájás, nagyon jót tesz a lelkemnek is, pozitívan személelem a világot, jókedvű vagyok! 🙂

Én tegnap délután nasiként a csoki helyett inkább ehhez nyúltam:

80 gr tonhal+ 100 gr saláta

A napi étkezésekből a reggelit szeretem a legjobban: édes íze, mégis egészséges, minőségi szénhidráttal, amitől egy percig sem kell tartanom, hogy zsírként rakódik rám!

Amíg a gyerek a földön tobzódott és bekanalaztam mellette a finom kis reggelimet. (3 ek. zabpehely + 1/2 alma belereszelve + fahéj + édesítő)

Délután lábedzés a kis makákó társaságában, majd este pedig hát+mell+tricepsz, mivel holnap március 15.-e így nem tudok edzeni, előre kellett, hogy hozzam.

Vélemény, hozzászólás?