Elakadtam a fogyásban..

2014.10.16 13:40

Virtuálisan minden anyukának megveregetem a vállát, annak meg különösen, aki dolgozik család mellett.

Gyerekként teljesen természetes volt számomra, hogy anyukám mindig a rendelkezésünkre áll, mindent elintéz, megcsinál, van tiszta ruha, van meleg vacsora, sosem beteg és fáradt, időben oda érünk mindenhova, mert ő koordinálja a család életét, és persze mindemellett munkahelyen dolgozik.

Most látom csak igazán, hogy ezt valójában nem olyan egyszerű összehozni, mint ahogy az gyerekként kinézett. 🙂

Délelőtt egy személyi edzés után, megcsináltam én is gyorsan a saját edzésemet.

45 perc súlyzós edzés vállra, majd utána 15 perc futás

Talán nem lövök nagyon mellé azzal a témával, ha egy kicsit azt boncolgatom, hogy mit tehetünk abban az esetben, ha megáll a fogyásunk. Én ugyan most tömegnövelős, izomépítős időszakban vagyok, de több emailt kaptam ezzel a témával kapcsolatban is.

„Mit tudok tenni, ha diétázok, már fogytam is néhány kg-ot, de most úgy érzem megállt a fogyás. Mit csináljak, hogy le tudjam még adni azt a pár kg-ot?”

Ha ilyen lenne, akkor sem kell kétségbe esni, mert van rá megoldás, ami segíthet újra beindítani a fogyást.

Az egyik ilyen lehetőség akardió edzés, amit érdemes heti 3x legalább 30 percen keresztül végezni. Egy másik megoldás lehet az étrend szénhidrát tartalmának csökkentése, és fehérje tartalmának megemelése (pl. tízóraira vagy uzsonnára beiktatsz 1 tejsavófehérje turmixot), de van, hogy ilyenkor jelent segítséget a zsírégetők alkalmazása (pl. 1500-2000 mg  L-carnitin fogyasztás edzés előtt) 

Tehát ha stagnál a fogyás, érdemes vagy az edzésen vagy az étrenden változtatni egy kicsit, ezzel új ingert kap a szervezet, amitől újból megindulhatnak lefele a kg-ok.

Vélemény, hozzászólás?