Egy trükk az egészségért

2014.09.16 14:30

Csicseriborsó beszerezve. 🙂 Éjszakára beáztatom, holnap pedig készül a csicseriborsó krém.

Végre nem esik az eső, kisütött a nap is, így egy kicsit ki tudtunk jönni a gyerkőccel a kertbe. Nem tudom mi lesz velünk ha tényleg bejön a vacak idő, mert a gyerek nagyon szeret kint lenni,  amikor rossz idő van, akkor is veri az ajtót, és néz rám, hogy miért nem megyünk már ki.

Azt árulja el nekem valaki, hogy hogyan kell egy ekkora gyerekre feladni a gumicsizmát? Én akárhogy próbálkoztam, nem sikerült, a szárába nem fér bele a lába, pedig méret szerint jónak kellene lennie…. Ha van valami trükk az egészben, lécci osszátok meg velem is! De az is lehet, hogy csak én vagyok ennyire béna…. 🙂

Tegnap edzettem, ma pihi van, holnap megint edzés.

A mai étrendem eddig ez volt:

– éhgyomorra 1 csésze csalántea

– 30 gr zabpehely, 1/2 adag Iso whey zero fehérjepor, 1/2 alma lereszelve, 1 kávé szójatejjel, édesítővel

– 3 dl frissen facsart répa-zeller-almalé

– 1 Iso whey zero turmix

– 62,5 gr rizs, 150 gr hal, koktél paradicsom, 1 kávé szójatejjel, édesítővel

– 62,5 gr rizs, 150 gr hal, sült zöldségek

– 150 gr hal, sült zöldségek, 2 pufi rizs,

Hátra van még 2 étkezésem:

– 2 főtt tojásfehérje, saláta levelek, pirított tökmaggal

– 100 gr zsírszegény túró, 1/2 adag Iso whey zero fehérjepor

A mai étkezéseimből is elég jól kitűnik, hogy sok zöldséget fogyasztok.

Tudom, hogy sokan sajnos nagyon kevés zöldséget esznek, rostszegényen és egyoldalúan táplálkoznak. És nem azért mert nem tehetnék meg, hogy több zöldséget egyenek, és változatosabb étrendet kövessenek, hanem azért, mert egyszerűen csak nem figyelnek oda, az előre elkészített, gyorséttermi vagy zacskós  ételeket, szalámis zsömlét részesítik előnyben, mert az gyorsan megvan.

Pedig gondoljunk csak bele, semmivel nem több idő, ha a megrendelt pizza mellé még felkockázunk 1-2 paradicsomot, vagy a makaróniba beleteszünk egy kevés brokkolit, vagy a szalámis zsömlébe kerül még egy kis paprika is. Gyakorlatilag bármelyik ételbe tehetünk, vagy ehetünk mellé egy kevés zöldséget, és ezzel már rengeteget tettünk az egészségünkért, az alakunkért, és a zöldségekkel történő rostbevitel miatt a megfelelő anyagcsere működésért, a vitaminokról már nem is beszélve.

Vélemény, hozzászólás?