Egy kis természetgyógyászat

2014.09.13 20:46

Tegnap délután abban a napsütötte fél órában elmentünk a gyerkőccel gesztenyét szedni.

Nagyon lelkesen pakolta a gesztenyéket a zacskóba. A közelben volt egy játszótér, amit észre vett, és természetesen oda kellett mennünk. Ezzel úgy érzem, egy új korszakot nyitunk az életünkben, én is beállok a játszótéren a homokozó szélén ülő anyukák táborába. 🙂

És hogy mihez kellett a gesztenye? Egy kis őszi dekorációnak a lakásba: befőttes üveg, gesztenye, csipke, színes szalag, ennyi

1 hete kezdtem el egy tisztító kúrát gyógynövény teával. 6 héten keresztül minden reggel éhgyomorra egyik nap csalán teát, másik nap diólevél teát iszom.

A természetgyógyászat régóta érdekel, egyszer már egy ilyen sulit is elkezdtem, csak akkor úgy alakult, hogy abba maradt. A terveim között azonban továbbra is szerepel egy természetgyógyász képesítés megszerzése is. Ha valami oknál fogva homokszem kerül a gépezetbe, és megborul a rendszer, akkor elsőként mindig a lelki okokat szoktam feltérképezni a háttérben, majd a természetes gyógymódokat részesítem előnyben a gyógyszerekkel szemben.

A diólevél és csalán tea kúra vértiszító hatású, kiöli a vérből a gombákat, baktériumokat, fogyasztásuk lúgosítja a szervezetet.

A diólevél emellett emésztés elősegítő, salaktalanító hatású, serkenti a máj tevékenységét, vérkeringést. Cukorbetegség esetén is szokták alkalmazni, mert szabályozza az anyagcserét, csökkenti a vércukrot.

A csalán tea szintén vértisztító hatású, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért kiválóan alkalmazható izületi gyulladások, reumatikus betegségek esetén. Élénkítő hatású, sok vitamint, ásványianyagot tartalmaz.

Ha gyógymódot keresgélek, a Bükki Füvesember gyógyteái között szoktam böngészgetni, nagyon sok hasznos infót lehet találni az oldalán. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a gyógynövény teákat sem lehet ész nélkül fogyasztani, figyelni kell az adagolásra, a kúra időtartamára, a tea erősségére (meddig oldódik a vízben a teafű)

Vélemény, hozzászólás?