Dobj le észrevétlenül 2-3 kg-ot

2015.04.01 20:46

A Shrek szamár a kis makimhoz képest kispiskóta….

Öröm és boldogság….holnaptól nem fog kifolyni a proteines-almás zabkása az edzőcuccaimra a táskámban 😀

Végre megérkezett a testépítő ételhordó táskám. Van benne 3 doboz, fehérjepor és tabletta tároló, 2 db jégakku, tök jó  a belső elosztása (a dobozok nem borulnak egymásra), van külön hely az evőeszközöknek, shakernek, táplálkozási naplónak. Egy valamit sajnálok csak, a színét. Sajnos más színben nem találtam csak szürkében és feketében, csajos színben nem volt. Mondjuk… így legalább majd a férjem is tudja cipelni ha megyünk valahova, nem lesz neki ciki a színe miatt. 🙂 a rózsaszínt egész biztosan nem vinné!

Ami számomra még külön jó, hogy a gyerek kajája is elfér benne, nyáron nem kell neki külön hűtőtáskába pakolni, mehet az enyém mellé.

Ma túl vagyok a héten a harmadik 45 perces kardión. Jesszus, nekem ez futópadon nagyon unalmas. Nagyon várom már, hogy jó idő legyen és mehessek reggelente a tóhoz futni.

Versenydiéta: alig 4 hét a versenyig. Már most azt tervezgetem, hogy milyen egészséges finomságokat fogok a verseny után elkészíteni, és milyen recepteket fogok feltenni a weboldalra.

A Lipóti pékséget konkrétan az utóbbi 2 hétben már elkerültem. A férjemnek szóltam, ha valami kell, menjen be és vegye meg. Hogy miért? Nemrég találtam ott egy paleo ropinak nevezett sós sütit. Mandula lisztből készül, magvakkal. Annyira finom, hogyha meglátom, egész egyszerűen nem tudok neki ellenállni, és tuti veszek belőle. Ez, ha nem versenydiétán van az ember, nem probléma, bármikor belefér belőle néhány darab, hiszen egészséges finomságról beszélünk,  de most az utolsó 4 hétben nem. Így inkább elkerülöm a pékséget.

Ami a versenydiéta alatt nehézséget jelent még számomra az édes ízeken kívül, az a sajt és joghurt.

Ezek ugyan egészségesek, de diéta és a formánk szempontjából nem mindegy, hogy melyiket részesítjük előnyben és mekkora mennyiséget fogyasztunk belőle, ugyanis az egészséges nem egyenlő a diétással.

Jelentéktelennek tűnő dolgokon is múlhat az a pár kg plusz:

Pl. a sajt fogyasztáson.  A zsíros sajtokat cseréljük le zsírszegényre, Érdemes kipróbálni a mozzarellát, fetát kisebb mennyiségben, valamint időnként beiktatni a tofut az étrendbe.

Vagy a gyümölcsjoghurt fogyasztáson

A joghurt alapvetően egészséges, nagyon jót tesz pl. a bélflórának. Igaz ez a gyümölcsös, kekszes változatokra is, ám az alakunk illetve diétánk szempontjából ezeket előnyösebb háttérbe szorítani, ugyanis magas a kalória és cukortartalmuk. Vegyünk inkább jó minőségű zsríszegény natúr joghurtot és tízóraira keverjünk bele friss gyümölcsöt, vagy néhány szem mandulát, diót.

Ha eddig szorított a nadrágod, próbáld ki ezt a két apróságnak tűnő dolgot, és néhány hónap elteltével látni fogod a változásokat.

Ezt a folyamatot gyorsíthatod azzal, hogy egy kicsit növeled a napi fizikai aktivitást. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mindösszesen csak arra, hogy szállj le hamarabb a buszról és sétálj két megállót, vagy ha gyalogosan közlekedsz sétálj gyorsabban, ne andalogva. Vagy ha rendszeresen futsz, iktass be gyorsabb szakaszokat, vagy az utolsó pár percben fuss gyorsabban. A lényeg, hogy ha minimálisan is, de kicsit növeld a napi fizikai aktivitást, mert ezzel plusz kalóriákat tudsz elégetni.  

Vélemény, hozzászólás?