diétás étrendben a marhahús

2014.01.18 19:29

Tegnap a nagyszülők jöttek hozzánk unokázni, így délután lehetőségem volt egy jó kis lábedzésre az edzőteremben, este pedig a férjemmel leléptünk egy kicsit a barátainkkal bandázni. A gyerek pedig már tízóraira megeszik egy fél almát! Éljen, éljen :)))

Edzőterem:

Az edzés a futópadon indult egy kis bemelegítéssel:

-ülő vádli súllyal 15 – álló vádli saját testsúllyal 20 – 4 kör

– haladó kitörésben guggolásból felugrás 20 – kirúgás oldalra mindkét oldalra 15-15 – 4 kör

– lábtoló gép 4×10

– comfeszítő gépen 10 – combhajlító gépen 10 – 4 kör

– lábemelés keretben 2×50

– nyújtás

Napi étrend:

-60 gr zabpehely+ 1 kanál protein por

– 1 kávé

– 200 gr darált marha + 100 gr rizs + cukkini 2 étkezésre osztva

– 1 alma délelőtt

– 1 protein szelet

– 1 kávé

– este a barátokkal: csirke gyros hús + zöld saláta

Miért jó, ha időnként szerepel a diétás étrendben marhahús is?

A súlyzós edzés (ami többek között a szép forma eléréséhez, feszesedéshez, az anyagcsere felpörgetéséhez segít hozzá, nem pedig a nők körében tévhitként elterjedt vastagodáshoz, és ahhoz, hogy kétajtós szekrény legyél) átmenetileg mikro sérüléseket okoz az izmaidban, ízületeidben, ínszalagjaidban. Ha ezután megfelelő pihenőt és tápanyagbevitelt biztosítasz számukra, akkor erősebbek, formásabbak lesznek. Kutatások bizonyítják a fehérjék izomépítő, regeneráló hatását, azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból viszed be. Erre a legalkalmasabbaak az állati eredetű fehérjék.

Egy jó protein forrásnak magas biológia értékkel kell rendelkeznie, ami megmutatja, hogy mennyi is épül be az izmaidba az elfogyasztott mennyiségből.

A marhahús az egyik legmagasabb biológiai értékű fehérjeforrás, vagyis az izmainak ebből profitálnak a legtöbbet, ezért hetente 1-2x érdemes beépíteni a diétás étrendbe.

Vélemény, hozzászólás?