Cukormentes proteindús fitnesz jégkrém

2018.05.16 14:57

Te is szereted a jégkrémet? Ugyanakkor odafigyelsz az alakodra és egészségedre is? 

Akkor ezt a jégkrém receptet szeretni fogod…

Tegnap délután kis Zével jégkrém készítésbe kezdtünk. Ugyan a héten az időjárás nem igazán indokolja a fagyit, de mivel már beszereztem hozzá az alapanyagokat és a hétvégén a Pepcoban mindösszesen 360 Ft-ért megvettük a jégkrém készítő formákat is, így nem tudtunk tovább várni. 🙂

Ki ne szeretné a fagyit vagy a jégkrémet? 

Az egyetlen probléma, hogy a „hagyományos” jégkrémek tele vannak cukorral és zsírral, éppen ezért nem tesznek jót az alakunknak és a vércukorszintünknek sem.

Mi most kis Zével egy cukormentes és ráadásul fehérjedús verziót készítettünk el, és persze neki csináltunk külön „gyerekbevaló” fehérjepormentes változatot is. 

Nem viccelek, ultrafinom lett, próbáljátok ki. 🙂

Cukormentes proteindús fitnesz jégkrém

3 féle ízű jégkrémet készítettünk.

Íme a recept:

Eperkrémes-proteines jégkrém

2 db jégkrémhez a hozzávalók:

– 3 ek. görög joghurt

– 3 ek. Cocomas kókuszkrém

– 100 gr friss eper

– 1 ek. eritrit

– 2 ek. epres BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjepor

Először készítsd el az eperszószt. Az epreket tisztísd meg, vágd apró kockákra, majd tedd egy kisebb lábasba. Szórj rá egy ek. eritritet és közepes lángon kezd el főzni. Amikor levet ereszd folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon főzd addig, amíg sűrű szósz állagú nem lesz. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. 

A jégkrémhez keverd össze egy tálban a görög joghurtot és a kókuszkrémet, keverd hozzá a fehérjeport és végül forgasd hozzá az eperkrémet. Kanalazd bele a jégkrémformákba és mehet is a mélyhűtőbe 3-4 órára. 

Zero bar darabos- sütikrémes jégkrém

2 db jégkrémhez a hozzávalók:

– 3 ek. görög joghurt

– 3 ek. kókuszkrém

– 1 db csokis-banános Zero Bar protein szelet apróra darabolva

– 2 ek. sütikrémes BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjepor

A jégkrémhez keverd össze egy tálban a görög joghurtot és a kókuszkrémet, keverd hozzá a fehérjeport és végül forgasd hozzá az apró darabokra vágott Zero bar szeletet. Kanalazd bele a jégkrémformákba és mehet is a mélyhűtőbe 3-4 órára. 

Gyerekbevaló fehérjepormentes jégkrém

2 db jégkrémhez a hozzávalók:

– 3 ek. görög joghurt

– 3 ek. kókuszkrém

– 2 ek. instant kakaópor 

– 50 gr étcsokoládé felolvasztva

– ízlés szerint 2-3 ek. eritrit

A jégkrémhez keverd össze egy tálban a görög joghurtot és a kókuszkrémet, keverd hozzá az instant kakaóport és végül forgasd hozzá az olvasztott étcsokoládét. Ha nem elég édes, keverj hozzá 2-3 ek. eritritet. Kis Zének még belekevertünk 1 összemorzsolt cukormentes kakaós kekszet is. Kanalazd bele a jégkrémformákba és mehet is a mélyhűtőbe 3-4 órára. 

Vélemény, hozzászólás?