Család mellett életmódváltás? Kizárt…

Család mellett életmódváltás? Kizárt…

2014.12.15 16:26

Reggel meló előtt  3/4 órában sikerült leedzenem. Nem esett túl jól, (valószínűleg azért, mert napok óta keveset alszom egy könyv miatt, mármint, hogy nem bírom letenni a könyvet, és az egyetlen időpont, amikor olvasni tudok, az éjszaka van, tehát az alvástól veszem el az időt) de végigcsináltam.

Utána személyi edzések, majd rohanás a gyerekért a bölcsibe. Miután hazaértünk a gyerkőc magától bevonult a szobájába, és egyszer csak nagy csöndre lettem figyelmes. Kidőlt a Lelkem a szőnyegen. 🙂

Mivel a kis maki gyorsan elaludt így vásárolni még ma nem tudtunk elmenni, abból kellett dolgoznom, ami itthon volt. Konkrétan üres a hűtő, mert a hétvégén sem vásároltunk túl sok mindent. Találtam 2 tojást, kevés zsírszegény tejet, és cukormentes baracklekvárt. Kb. ennyi. 🙂 Ebből csináltam neki uzsonnát, zabpalacsinta kerekedett belőle.

Többször kapom azt a kérdést anyukáktól, hogy mégis család mellett hogy lehet megoldani a diétát, életmódváltást, amikor a család mást eszik?

Mielőtt megismerkedtem a férjemmel, ő sem evett ilyen jellegű, reform kajákat. Palacsintát csak fehér lisztből, fehér cukorral tudott elképzelni.

Kezdj apró lépésekkel, ahogy én tettem. Először csak néhány neki főzőtt ételben cseréltem le a fehér lisztet zabpehelylisztre, teljes kiőrlésű lisztre, majd a fehér cukrot is lecseréltem a süteményekben eritritre. Ezt a kettőt (fehér lisztet és cukrot) ha lecseréled, már rengeteget tettél az egészségedért, a családod egészségéért és alakodért!

Pl. hétvégén zabpelyhes rántott húst kapott a család, utána pedig a fitt mákos beigli került az asztalra. És mind a kettő elfogyott. Azt nem mondom, hogy a férjem kivétel nélkül minden alakbarát nasit megeszik, de egyre többet viszont igen, és a zabpelyhes rántott hús ellen se volt kifogása se neki, se a gyerkőcnek.

Felkelt Törperős, és már a 3. palacsinátánál tart. Ebből nem gondolnám, hogy rossz íze van… 🙂

Egyszóval a család életmódváltásra fogás történjen apró lépésekben, és egész biztosan nem fognak majd ellenkezni, ez pedig óriási segítség lesz a mi, azaz édesanyák alakunk formálásában.

Most pedig összeszedem a gyereket és irány vásárolni, mert a hűtőt jó lenne feltölteni mielőtt éhenhalunk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?