Alakbarát uzsonnák

2015.02.07 16:40

Ma nem volt edzés, volt helyette ügyelet, majd Heim Pál gyerekkórház. Az én kis lelkem begyűjtött egy középfül gyulladást magának, így jövőhéten itthon gyógyulgat majd. Nagyon büszke vagyok rá, egy hősként viselkedett mindkét orvosnál, semmi sírás, semmi nyavalygás, nyugodtan hagyta, hogy megvizsgálják, a dokik is meglepődtek rajta, hogy mennyire együttműködő a gyerkőc.

A délelőttünk ezzel telt, miután hazaértünk, megfőztem az ebédet a fiúknak, rakott karfiolt kaptak, magamnak pedig csináltam ropogós zabpehelybundában sült karfiolt uzsonnára.

A karfiolt rózsáira bontva megfőztem, picit sóztam, tojásba, majd zabpehely és lenmag keverékébe forgattam, kevés oliva olajon pedig kisütöttem. Így magában is nagyon finom volt, de akár nyakon lehet önteni egy kis zöldfűszeres zsírszegény natúr jonghurttal.

Ez pedig a gyerkőc uzsonnája lett:

Rizslisztből készült kakaós keksz.

100 gr rizsliszthez hozzáadtam 50 gr light margarint, 1 tk. sütőport, 1 tk. zsírszegény kakaóport,  mézzel édesítettem, majd összegyúrtam a tésztát. Kis golyókat formáltam belőle, amit a sütőpapírral bélelt tepsiben keksz formára nyomkodtam. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.  

Készíthető belőle diétás verzió is megemelt fehérje tartalommal úgy, hogy hozzáadunk a tésztához még 1 adag csokis fehérjeport, és méz helyett eritrittel édesítjük. Mivel ez most kimondottan a gyerkőcnek készült, így az első verziót választottam.

A jövőheti edzéseimet kicsit át kell variálnom, mivel a gyerkőc nem megy bölcsibe, így holnap délelőtt már egy súlyzós edzéssel előre dolgozom a jövő hétre.

Vélemény, hozzászólás?