A mozgást sosem késő elkezdeni, vágj bele!

2014.08.02 16:36

A héten lehetőségem volt kipróbálni a reggeli futásaimnál egy Samsung Gear Fit okosórát.

Nem vagyok egy nagy kütyüguru, ezért először eléggé szkeptikus voltam. Azonban már az első alkalom után, azt mondtam, hogy: „na, nekem kell egy ilyen!”

Még a futás élménye is más, ugyanis az óra által mért adatok, napról napra motiválnak, nemcsak futsz bele a „nagyvilágba,” és várod, hogy mikor érsz már haza, hanem másnap túl akarod szárnyalni az előző napi teljesítményedet. Az egyéni paraméterek (súly, magasság) beállítása után méri a lefutott távot folyamatos pulzuskontroll kíséretében, az elégetett kalóriát, időt. Én igazából ezekre az adatokra voltam kiváncsi, de egyébként egy csomó vicces funkciója van, pl. 10 000 lépésnél -a lépésszámláló funkcióban- megdícsér. 🙂 Ezenkívül akár visszanézhetőek az előző havi edzések, a teljesítmények, fejlődések, a telefonon akár grafikon formájában is. Számomra egyetlen probléma van az órával, hogy ez csak a legújabb Samsung S5-ös telefonnal kompatibilis, az enyémmel nem. 🙁

Ma újabb 7 km-t hagytam magam mögött kora reggel.

                     Futás utáni nyújtás a hintaállványon 🙂

 Nehezebben ment, mint tegnap, de időn belül futottam, és jól esett. Újból rákattantam a futásra. Évekkel ezelőtt futottam félmaratonokat utcai futóversenyeken, most megint játszom a gondolattal, hogy ősszel elindulok. Na, nem félmaratonon, mert arra már nem tudnék felkészülni, csak egy 10 km-es távon. Az őszi fitness versenyek kimaradnak, (végre megszületett a döntés bennem), inkább  készülök a jövő tavaszi szezonra, hogy akkor egy sokkal jobb formával állhassak színpadra.  

A tegnapi bejegyzésben említettem, hogy uzsira paradicsomos rakott padlizsánt készítetettem: egyszerű és finom

A receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/paradicsomos-rakott-padlizsan/

Holnap ugyan pihi lenne az edzésben, de biztosan nem fogom kibírni, reggel elindulok futni. 🙂

A mozgást sosem késő elkezdni, a sport minden életkorban jót tesz. Miért?

Nézzük csak mi történik az izmainkkal ha öregszünk.

A korral az izomzat veszít tömegéből. 40 év fölött a felnőttek tízévenként elveszítik az izomtömegük 3-5%-át. Az izmaink tesznek minket erőssé, segítenek a súlyunk megtartásában, hozzájárulnak az egyensúly megtartásához és a csontok erősségéhez, és nem mellesleg égetik a kalóriákat.

De vajon lehet e izmot építeni, ha eddig még nem, vagy csak időszakosan sportoltam?

Jó hír, hogy az izom testedzés hatására bármely életkorban fejleszthető, és fejlődik, ha dolgoztatjuk. 🙂 és itt most nem a testépítésre gondolok, hanem szimplán a mozgásra, sportra.

A testedzéssel kapcsolatos kutatások azt is kimutatták, hogy a sport nemcsak a testünknek tesz jót, hanem a szellemi teljesítményünket is fokozza!

Sosem késő elkezdeni, változtatni lépésről lépésre, azért, hogy egészségesebbek legyünk, és jobban érezzük magunkat a bőrünkben!

Vélemény, hozzászólás?