A legfinomabb őszi fahéjas-almás pite, ami nem hízlal

2018.09.22 07:20

A héten elkészült az egyik legfinomabb fahéjas-almás pite receptem. Természetesen hozzáadott cukor nélkül, low carb változatban, így egy diétás étrendbe is beilleszthető például tízóraira. Nem kell mondani, hogy nálunk még aznap elfogyott. 

Kíváncsi vagy a receptre? 

Akkor olvass tovább 🙂

Ha jobban megnézzük a túlsúlyt okozó életmódot és hátteret, valószínűleg találunk egy kialakult szokásrendszert. amely nem feltétlenül az egészséget szolgálja. 

Nem kell messze menni, elég ha kinyitjuk a hűtőt vagy konyhaszekrényt, netán benézünk a kamra polcaira, hogy milyen ételek sorakoznak ott. 

Én tegnap töltöttem fel a konyhaszekrényt ezekkel az alapanyagokkal:

Lehetséges, hogy az életmódbeli és étkezési rutinod olyan régen fennáll, hogy nem is veszed észre, hogy egyes tényezői vezetnek a  plusz kilókhoz.

Hosszútávon ezeknek a káros szokásoknak a kiiktatása hatékonyabb és célravezetőbb, mint a néhány hétig tartó kemény diéták túlélése, majd időről időre való ismétlése. 

Kezd azzal, hogy a konyhában az alapanyagok között megkeresed a súlygyarapító okokat. Még az is lehet, hogy alapvetően nem táplálkozol rosszul, edzel is, azonban mégis némi túlsúllyal küzdesz. Lehet, hogy megfeledkezel  a főétkezések között bekapott falatokról, vagy az esti nasiról. Lehet, hogy túl sok cukorral iszod a kávéd, vagy rendszeresen fogyasztasz cukrozott gyümölcsleveket, amiről azt gondolod, hogy egészséges. 

A táplálkozásod megváltoztatása során törekedj arra, hogy tápláló, rostban, vitaminban gadzag ételeket egyél és kerüld a felesleges üres kalóriákat. 

Kedden sütöttem ezt a fahéjas-almás pitét, de egy morzsa sem maradt szerdára, annyira finom lett. 🙂

Ennél a sütinél is az alapanyagokra figyeltem. Fehér liszt helyett szénhidrát csökkentett liszt és zabliszt keveréket használtam. Margarin helyett kókuszzsírt, cukor helyett eritritet. És máris egy diétás étrendbe is beilleszthető, ízletes, tápanyagban és rostban gazdag finomságot kaptam üres kalóriák helyett, így nem kell lemondani a finom édes ízekről. 🙂

Ne feledd, minden – az egészséged, testformád, közérzeted – az alapanyagokon múlik, hogy mivel táplálod a szervezetedet! 

Kattints a képre a receptért:

Ha te is szívesen megszabadulnál a puffadástól, emésztési gondoktól, felesleges kilóktól, javítanál közérzeteden és segítségre van szükséged egy tudatosabb életmód és étrend kialakításához, gyakorlati tanácsokhoz, mit mivel helyettesíts az étrendedben, 

Csatlakozz a 30 napos őszi online táplálkozási programhoz, ahol 30 napos étrend, sok-sok őszi immunerősítő, szénhidrátszegény fitt recept, gyakorlati tanácsok és motiváció vár! 

Katt. a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?