5 perc plank edzés naponta = lapos has, formás fenék, erős hát és törzsizom

2016.05.31 06:18

A tegnapi eper szüret eredménye a biokertünkből kis Zé segítségével 🙂

A hétvégi szénhidrát újratöltés után hétfőn korán reggel 30 perc futással kezdtem a napot, majd miután elvittem a gyerkőcöt bölcsibe, munka előtt még egy 50 perces váll-kar súlyzós edzést is megcsináltam, aminek a végére betettem 5 perc plank gyakorlatot, dinamikus és statikus változatban is.

5 perc plank edzés naponta

A plank gyakorlatnak sokan csak az alkartámaszban tartás statikus változatát építik be az edzéseikbe. Érdemes azonban kipróbálnod és időnként alkalmaznod a dinamikus változatokat is, mint pl. plank láb és/vagy karemeléssel, oldalsó alkartámaszban csípőemeléssel és/vagy lábemeléssel, ezzel nemcsak a törzs, mellkas, hát és mély izmaidat erősítheted, hanem ezzel egy időben formálhatod a lábaidat és farizmodat,is.

Ha kevés időd van edzeni, de szeretnéd formálni a tested, akkor végezd el naponta 5 percben ezt a plank gyakorlatsort, vagy építsd be az edzéseidbe.

1, kéztámaszban tartás 60 mp

2, alkartámaszban tartás 30 mp

3, alkartámaszban lábemelés lábanként 30-30 mp

4, oldalsó alkartámaszban tartás lábemeléssel  oldalanként 30-30 mp

5, alkartámaszban oldalra térdhúzás 30 mp

6, kéztámaszban tartás 60 mp

Edzés előtt végezd el az átmozgató gimnasztikát és a végén a nyújtást. 

És ne feledkezz meg azétrend fontosságáról sem, hiszen a lapos has és formás fenék 70%-ban a táplálkozáson múlik. Helyezd a hangsúlyt a tiszta étkezésekre, fogyassz minél több zöldséget, egyél sovány fehérjét, igyál legalább 2,5-3 liter tiszta vizet és figyelj a minőségi szénhidrát bevitelre valamint annak helyes elosztására a nap folyamán.

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?