5 napindító tanács az egészséges és tudatos életmódhoz

2018.07.02 13:40

Fáradt és lehangolt vagy? Nincs kedved semmihez? Káosz uralja a reggeleidet? 

Rajtad múlik, hogyan telnek a napjaid. Hogy hogyan programozod reggel az agyad, meghatározza az egész napodat. 

5 napindító tanács az egészségedért és, hogy jobb színben lásd az életet. 🙂

Hétközben minden nap 5-kor kelek. Május eleje óta hétfőn és szerdán reggel 6-7-ig itthon edzek a kertben, a kedd-csütörtök-péntek pedig az edzőteremé, akkor napközben a személyi edzések mellett csípek le egy órát a saját edzésemre. 

Ezért is esik jól hétvégén egy kicsit tovább aludni, ami nálam 5 órás ébredés helyett ilyenkor 8 órás kelést jelent, a reggeli rutinom azonban minden nap egyforma, legyen szó munkanapról vagy hétvégéről. 

  • ébredés
  • 1 pohár langyos citromos víz
  • reggeli: zabkása vagy tojásrántotta zöldségekkel, kávé kókusztejjel
  • olvasás (jelenleg két online tanfolyamot is végzek, így tanulok reggelente)
  • SMR hengerrel önmasszázs
  • napi teendők megtervezése és család ébresztése, indulás az oviba 🙂
5 napindító tanács az egészséges és tudatos életmódhoz
  1. kerüld az internetet, tv-t 
  2. hidratálj
  3. reggelizz
  4. hengerezz, végezz nyújtó gyakorlatokat
  5. olvass vagy hallgass zenét, törődj magaddal
A tudatosan kialakított reggeli rutin lényege, hogy ne a napod irányítson téged, hanem te irányítsd a napodat. 
Ha a reggeleidet sokszor a káosz uralja, kifolyik a kezeid közül a munka, és ez az állandó rohanás rányomja a bélyeget a hangulatodra is, előfordulhat, hogy csak egy kis tudatosságra, rendszerezésre van szükséged. A legjobb ha már este bekészíted a kávét a kávéfőzőbe, megtervezed a másnapi étrended, kikészíted a ruhádat, hogy mit fogsz felvenni, összekészíted a táskádba az edzéscuccodat. 
Sokáig nem gondoltam, de ezzel a néhány aprósággal rengeteg időt megspórolok reggel, főleg, hogy még a gyerkőcöt is készíteni kell az induláshoz. 
A reggeli kávéd vagy teád kortyolgatása közben pedig összeírhatod a napi teendőidet. Persze gondolhatod, hogy mindent észben tudsz tartani, de ha beindul a napi mókuskerék könnyen meglehet, hogy csak este jut eszedbe, hogy ez-az kimaradt a napi teendők közül, pl. nem jutottál el postára, és a csekk még mindig nincs befizetve. 

Ne feledd sokkal jobb hangulatban, sikeresebben telhet a napod, ha alapvetően te osztod be a napodat, és irányítod az eseményeket, és nem fordítva történik. 🙂

Csináld 21 napon keresztül

Ha sikerült összeállítanod a saját reggeli rutinodat, törekedj arra, hogy legalább 21 napon keresztül megvalósítsd, ugyanis hogy ebből szokás váljék, minimum 21 napra van szükséged. 🙂

Egy ideje már szerettem volna megnézni Tihanyban a Levendula fesztivált, amit szombaton most összehoztunk. Nagyon jól éreztük magunkat, sütött a nap, jó időnk volt, így az egész napot Tihanyban töltöttük. 

Vasárnap az etyeki búcsúban voltunk a Templom kertjében, ahol számos népi játékot ki lehetett próbálni a gyerekeknek, és ez kis Zének nagyon tetszett. 

A nap többi része pedig a szokásos háziasszonyi teendőkkel telt, sütöttem, főztem, takarítottam. 

Fetasajtos töltött cukkini készült, desszertnek pedig szénhidrát csökkentett banános-csokis kuglóf

Receptért katt. a képre: 

Vélemény, hozzászólás?