5 gyakorlat otthonra a hasi zsírpárnák ellen

2017.09.20 19:23

5 gyakorlat otthonra a hasi zsírpárnák ellen

Itt vagyok, nem tűntem el. 🙂

Lezárult a nyár, elindult az őszi periódus, visszajöttünk a nyaralásból, megkezdődött az ovi, beindultak a sűrű munkafolyamatok. 

Szeptember elején egy hetet töltöttünk Nizzában, magunk mögött hagyva 3000 km-t. Igazán szuper hét volt, csodás élményekkel, kedves emberekkel. 

Bejártuk Nizza környékét, voltunk Monte-Carloban, hajóztunk Saint Tropezben, delfin és bálna show-ot néztünk Marine Landban. A kedvencünk a nizzai piac, és Saint Tropez lett a régi városrészével, ha lehetőségünk adódik rá, ide biztosan visszatérünk majd. 

A piac egy igazi kis ékszerdoboz volt, szebbnél szebb portékákkal, a zöldségektől kezdve a friss halakon, rákokon, sonkákon, sajtokon át, egészen a helyben készített fa szobrocskágik, festményekig. Igazi élmény volt, imádtuk. 🙂

A friss gyümölcs és zöldség fogyasztásra, és az egészséges étkezés alapelveire a nyaralás alatt is figyeltünk, azonban egyikünk sem diétázott. Az itthoni étrendhez képest több szénhidrátot, sajtot és tejtermékeket ettem, ami hazatérve a mérlegre állva plusz 3 kg-ban mutatkozott meg. 

Mostmár beállt a napirend, a hétköznapi teendők, munka mellett visszatértem a heti 5-6 edzéshez és a nyaralás előtti étrendhez. 

A héten és múlthéten több kardió edzést végeztem, mint súlyzósat, a végén hasizom erősítő programmal kiegészítve. 

5 gyakorlatra otthonra a hasi zsírpárnák ellen

Végezd el ezt az 5 gyakorlatot egymás után pihenő nélkül 30-30 mp-ben 4 körben.  Edzés előtt ne felejtsd el a bemelegítést és a végén a nyújtást. 

1, térdhúzás oldalra 30-30 mp

2, lebegő ülésben forgatás 30 mp

3, plank 30 mp

4, oldalsó alkartámaszban tartás 30-30 mp

5, oldalfekvésben páros lábemelés 30-30 mp

Az edzés mellett ne feledkezz meg róla, hogy az alakodat alapvetően (70%) a táplálkozásod határozza meg. Helyi zsírégetés sajnos nem létezik, önmagában a gyakorlatok elvégzése kevés ahhoz, hogy eltűnjenek a hason levő zsírpárnák. Törekedj a tiszta étrendre, első lépsként a fehér lisztet cseréld le zab és/vagy rizslisztre, a fehér cukrot pedig eritritre vagy steviára. Az étrend mellett fogyasz bőségesen szénsavmentes vizet. 

Amiben segíthetek:

táplálkozás tanácsadás, étrend összeállítás

babavárás alatti és szülés utni alakformlás

erő és állóképesség fejlesztés

gerinc és rehabilitációs edzés

Keress bizalommal 🙂

Vélemény, hozzászólás?