5 fitt módszer, hogy feldobd a csirkemellet

2017.02.02 06:23

A „vicces ” időjárásnak köszönhetően tegnap csak 30 percem maradt edzeni munka előtt. Ezt a fél órát pedig intervall kardióra használtam. Az elmúlt 4 napban kis Zé betegsége miatt maradt ki az edzés, és ez a tegnapi sem volt 100%-os. Most nagyon el vagyok maradva a heti tervszámokhoz képest. 

A tegnapi étrendem:

1 étkezés: almás-chiamagos zabkása 

2, étkezés: saláta, tonhal, 

3, étkezés: magvas zöldséges csibefasírt, saláta

Receptért katt. a képre:

4, étkezés: 1 adag Iso Whey Zero Caffé Latte turmix

5, étkezés: ricottás körtés diós saláta, bazsalikomos magvas sült csirkemell csíkokkal

Receptért katt a képre:

Sokan unalmasnak és száraznak találják a csirkemellet ha diétáznak, és nem akarnak órákat vesződni a konyhában bonyolultabb ételek készítésével, amit maximálisan megértek, mert én sem. A csirkemell azonban nem csak natúr módon elkészítve illeszthető be az étkezési tervbe, ha súlyt szeretnél veszíteni vagy megtartani, számos fitt verzióban és gyorsan elkészíthetően is ideális étel, ha odafigyelsz a vonalaidra.

Próbáld ki ezt az 5 egyszerű módszert, amivel néhány perc alatt feldobhatod az unalmasnak és száraznak tűnő csirkemellett. 

5 módszer, hogy feldobd a csirkemellet

  • mandula és bazsalikom
Vágj finomra egy marék bazsalikomot és tedd egy tálba egy marék darált mandulával és egy 1 ek. rzeslet parmezánnal, ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal és locsold meg 1 ek. olivaolajjal. Keverd össze, kanalazd a csirkére és süsd meg sütőben. 
  • paprika és oliva
Vágj kis darabokra két piros paprikát. Keverd össze egy marék finomra vágott fekete olajbogyóval és egy csipet chilivel. Kanalazd a csirkére, locsold meg kevés olivaolajjal és süsd meg sütőben
  • bazsalikom és fenyőmag
Tegyél egy marék bazsalikomlevelet egy robotgépbe 1 ek. fenyőmaggal, 1 ek. parmezánnal, sóval, borssal és pár csepp olivaolajjal. Turmixold össze pasztává. Kanalazd a csirkére, locsold meg még kevés olivaolajjal és sütőben süsd meg. 
  • spenót és ricotta
Tegyél 2 ek. ricottát egy tálba egy marék finomra vágott spenótlevéllel és 1 ek. napraforgómaggal. Vágd be hosszan a csirkemellett és kanalazd a keveréket a közepébe. Locsold meg olivaolajjal, ízesítsd sóval, borssal és süsd meg sütőben. 
  • zöld citrom és gyömbér 
Keverj össze fél zöld citrom levét fél tk. ötfűszerkeverékkel, pár csepp olivaolajjal, egy kis thai halszósszal és őrölt gyömbérrel, majd locsold a csirkére és süsd meg. 

Nincs időd vagy kedved főzni, de figyelsz az egészségedre és a vonalaidra?

Rendelj fitt menüt az Avokádó Ételmanufaktúrától

– súlyvesztéshez vagy megtartáshoz

– sportoláshoz

– egészséges és tudatos táplálkozáshoz

Nézd meg az étlapot és rendelj a képre kattintva:

Vélemény, hozzászólás?