4 tipp, amitől fitt lehetsz ősszel

2019.08.23 19:05

Lehet, hogy a nyári top formádat már elengedted, de az ősz mindig egy újrakezdést jelent. És hát…sosem késő elkezdeni az apró változtatásokat egy fittebb forma, jobb közérzet, egészségesebb test elérése érdekében.

Nézzük mi segíthet neked, hogy fittebbnek nézz ki ősszel és úgy is érezd magad.
Olvass tovább…
3 nap nyárzáró balatoni kirándulás után csütörtök délután érkeztünk haza. Ahogy tavaly, idén is Szentantalfán a Zsóka Fogadójában szálltunk meg.
Szeretjük ezt a helyet. Jól felszerelt konyhával, tágas apartman, medence és szuper kerthelyiség az udvaron, gyönyörű hegyre néző kilátással.
Ez a környék csodálatos része az országnak. Mindszentkálla – Szentbékkálla – Salföld egy igazi hármas gyögyszem.  Míg Köveskál már igazi turistás hellyé nőtte ki magát, addig Mindszentkállának és Szentbékkállának még sikerült megőríznie a falusi hangulat varázsát. Mindszentkállán érdemes betérni a Kálla-Kapocs nevezetű bisztróba, kedves kiszolgálással remek chill out hely. Szentbékkállán a kisbolt melletti Barbara presszóban remek cappucinot csinálnak, és nagyon finom kávéval várják a vendégeket, a falu határában pedig csodás látvány tárul elénk a Kőterngernél. Mi imádtuk mindkét helyet.
Hazatérve pénteken még szabin voltam, így reggel szabadtéri edzéssel indítottam a napot.
Sajnos a munkanapokon annyira korán indul a reggelem, hogy nem tudom beiktatni a korai edzéseket, így ezeken a napokon marad a munka utáni esti edzés.
Általánosságban az a tapasztalatom, hogy aki nyár közepére nem tudta elérni az általa megálmodott testformát, az már a nyár második felére elengedi ezt a kitűzött célját.
Az ősz azonban mindig egy újrakezdést jelent. A nyári szabadságolásoknak és szüneteknek vége, visszatérünk a dolgos hétköznapokba, újra felvesszük a ritmust és beállnak a hétköznapok. Ebbe a rendszerben pedig lépésről lépésre sokkal könnyebb beépíteni néhány új szokást, ami az egészségünket szolgálja.
4 tipp, amitől fitt lehetsz ősszel
  • hagyd el a finomított cukrokat
Egy átlagos magyar ember évente 26-30 kg finomított cukrot fogyaszt el, ezzel megemelve a szívbetegség, cukorbetegség és rák kialakulásának esélyeit. Vond ki a finomított cukrokat az étrendedből és meg fogsz lepődni mennyivel jobban teljesít majd a szív és érrendszered, és minden egyéb.
A tegnap készült CUKORMENTES PROTEINES MÁKOS QUINOA GOLYÓ édességem például tökéletesen beilleszthető egy egészségtudatos táplálkozásba is.
ELKÉSZÍTÉS:
A quinoát kókusztejben megfőztem, eritrittel édesítettem. Amikor kihűlt, hozzákevertem natúr kókuszjoghurtot, darált mákot és 1 adag vaníliás BioTechUSA Vegán fehérjeport. Golyókat formáltam a masszából, meghempergettem darált mákban és vaníliás protein pudinggal meglocsolva tálaltam.
  • tartsd tisztán az étrendedet
Mellőzd a feldolgozott ételeket és a finomított szénhidrátokat, helyette organikus húsokat és zöldségeket egyél. A feldolgozott ételek sok kémiai anyagot és adalékot tartalmaznak, ezektől tartsd távol magad.
  • szorítsd be az edzést a hétköznapokba
Ha kevés időd jut a mozgásra, akkor is préselj be 1-1 rövid edzést a hétköznapokba.
S.O.S edzésprogramként működnek az alábbi gyakorlatok 10 sorozatban elvégezve:
– 10 fekvőtámasz
– 10 guggolás
– 1 perc kardió (ugrálókötél vagy futás, vagy bármilyen kardió jellegű mozgás)
  • legyen változatos az edzésterved
Annyi féle mozgás létezik…Járj nyitott szemmel az edzőteremben, böngészgesd a netet, olvass bele szaklapokba új ötletekért, keress és próbálj ki új gyakorlatokat és tedd változatossá az edzéstervedet.
Sose ragadj le egyfajta edzéstervnél, egysíkú válik az edzésed, amit hamar meg fogsz unni, a tested pedig hamar hozzászokik az ingerekhez, és leáll a fejlődésed.

Vélemény, hozzászólás?