4 étel, amivel gyorsíthatod az anyagcseréd

2015.07.24 15:34

A pocok szereti az epret? Mert ha igen, akkor nem leszünk túl jóban.

Valami állatnak nagyon megízlett az eprünk és természetesen csak az kell neki, ami már megérett…. 🙁

Hatalmas találmány a hipermarketekben levő autós bevásárló kocsi. Eddig egyáltalán nem foglalkoztam vele, most viszont minket is utolért ennek a szuper járgánynak a gyerekkel történő nyugodtabb bevásárlásra gyakorolt hatása. 😀

Csak annyit lehetett hallani a gyerektől, hogy  „Anya gyorsabban!” 🙂

A héten nem állok túl jól az edzésekkel, helyette viszont dolgoztam jó sokat, így jól fog esni ez a hétvége.

Szombat és vasárnap reggelre tervezek egy kis szabadtéri edzést, hogy behozzam a heti elmaradást mozgás terén, utána pedig család, vízpart, nagymama, nagypapa, „lazuljérezdjólmagadahétvégén” a program.

A legutóbbi bejegyzésemben az egyszerű citromos víz jótékony hatásait boncolgattam, aki közé tartozik többek között az is, hogy segíti az emésztést,  a salakanyagok kiürülését a szervezetből, ezáltal nemcsak az egészségünknek hasznos, hanem az alakunknak is.  Most ezt a vonalat vinném tovább olyan szempontból, hogy összegyűjtöttem még néhány olyan egyszerű anyagcsere fokozó ételt, ami egészséges, könnyen beszerezhető és amivel mozgásba hozhatjuk az anyagcserénket, ha az túl lassú munkát végezne és akadályozná  a fogyásunkat.

– grapefruit

Alacsony kalória és magas rosttartalmának köszönhetően, ha minden étkezéshez megiszod egy grapefruit kifacsart levét már sokat tettél az egészséges emésztésért és az alakodért.

– zöld tea

A zöld tea koffein tartalma és a benne található polifenolok növelik a test hőenergia termelését (termogenezis)  így fokozott a kalóriaégetés, gyorsabb anyagcsere érhető el, mely súlycsökkenéshez vezethet. Emellett segíti az emésztést és a bélműködést.

– aszalt szilva

A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg hat a gyomor működésére és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból,  aszalt szilvából a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

– kávé

A kávé segíti az emésztési folyamatot, mert serkenti az emésztési nedvek termelését, így megindítja és javítja az emésztést.

Hogy mennyi kávét igyál és mire figyelj oda a kávéfogyasztással kapcsolatban ha fogyni szeretnél, azt a holnapi bejegyzésből megtudhatod. 🙂

Feliratkoztál már az egészséges, alakformáló táplálkozásra, rendszeres mozgásra és pozitív gondolatokra épülő FittAnyu program ingyenes anyagaira?

Ha még nem, akkor itt megteheted 🙂

Kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?