1 ötlet, hogy mi legyen a hétvégi fitness ebéd

2015.09.25 16:06

A reggeli személyi edzések után 3/4 órám maradt a saját edzésemre, ebbe 4 gyakorlat vállra és 2 bicpeszre éppen belefért, majd irány haza ebédet csinálni.

A fitness menühöz Betti adta az ötletet a Fitten-pozitívan 🙂 Táplálkozás, edzés, motiváció zárt csoportban. Valamelyik nap posztolta, hogy vörös lencséből készített főzeléket ebédre. Bár nem vagyok se főzelékes, se lencsés, – lencsét egy évben csak egyszer eszem, szilveszterkor és akkor is csak néhány kanállal, azt is csak azért, hogy következő évben rám találjon a gazdagság, ami eddig még nem jött be 😀 – de annyira guszta volt, hogy kigondoltam ma ezt fogom elkészíteni a családnak ebédre. 

A teremből haza fele beugrottam Mónihoz a Natúr boltba és megvettem a vörös lencsét. 

Így a mai menü vörös lencsefőzelék volt cukkinis-zabpelyhes csirkefasírttal, utána zabpelyhes fitness tortácska diétás eperlekvárral.

Vörös lencsefőzelék hozzávalók:

– 250 gr vörös lencse

– 1/2 fej kockára vágott vöröshagyma

– kevés kókuszzsír

– só, bors,

Rántáshoz: 

– 2 tk. zabliszt

– 2 tk olvasztott kókuszzsír

– 1/2 tk. őrölt pirospaprika

Az apróra vágott vöröshagymát kevés kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzátesszük az előzőleg átmosott vörös lencsét. Sózzuk, borsozzuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt 1520 perc alatt puhára főzöm, közben elkészítem a paprikás rántást. Az olvasztott kókuszzsíron megpirítom a 2 tk. zablisztet, majd hozzáadom az őrölt pirospaprikát, amit a forró lencséhez adok és tetszőleges állagúra sűrítem. 

Cukkinis zabpelyhes csirkefasírt hozzávalók: 

– 30 dkg csirkemell 

– 3 ek. zabpehely

– 1 kisebb cukkini

–  1 tojás

– só, bors, petrezselyem

A csirkemellett kockákra vágom, én robotgépben felaprítottam, mert nincs itthon húsdarálóm. A felaprított csirkemellhez hozzáadom a tojást, zabpelyhet, sóval, borssal, petrezselyemmel ízestítem, majd hozzáadom az apró kockákra vágott és előzőleg kevés kókuszzsíron megpirított cukkinit. Az egészet jól összedolgozom, majd kevés kókuszzsíron megsütöm a kis fasírtokat. 

Zabpelyhes fitness tortácska diétás eperlekvárral hozzávalók:

40 gr aprószemű zabpehely

– 1 adag vaníliás Iso whey zero fehérje

– 1 tk. zsírszegény kakaópor

– kókuszreszelék

– apróra vágott dió 3-4 szem

– diétás eperlekvár

A zabpehelyből a szokásos módon zabkását készítünk, hozzáadjuk a fehérjeport, annyi kókuszreszeléket, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd belekeverjük az apróra vágott diót. Ketté szedjük a tésztát, az egyik fele marad vaníliásan, a másik felébe beleteszem a kakaóport. Kevés kókuszzsíron 2-2 kis lepénykét készítek, mindkét oldalát megsütöm, mint a palacsintának. A kész lepénykéket egymásra rétegzem úgy, hogy mindenlepénykét megkenek diétás eperlekvárral. 

Ha gyerekeknek készül a fitness tortácska, akkor a fehérjeport hagyjuk ki, a vaníliás tésztát vanília aromával és mézzel ízesítsük, a kakaós tésztát pedig zsírszegény kakaóporral. 

Személyre szabott étkezési tanácsokhoz kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?