1 nap= 1 kg mínusz

2014.02.14 15:29

Lassan közeledik a tavasz, egyre több hirdetés jelenik meg (tv, újság, internet, plakátok, stb..) amelyek gyors fogyást ígérnek mozgás és diéta, és mindenféle erőfeszítés nélkül. Éppen böngészgetek a neten, mikor egy hirdetés ugrik fel előttem bazi nagy piros betűkkel, hogy 1 nap= 1 kg mínusz. Na, gondoltam most aztán elolvasom a tutit! Persze rögtön azzal kezdődik a cikk, hogy mozgás, diéta, és éhezés nélkül egy nap egy kg-tól szabadulhatsz meg, semmi erőfeszítés, izzadás, tornacipő, elég csak 1 kapszulát bevenni, és máris olvad rólad a zsír!!!!

Ha ez tényleg így van, akkor miért van annyi túlsúlyos ember?? Az egész országnak karcsúnak, és egészségesnek kellene lennie.

Persze, mindíg lesz olyan,  aki nem szereti felvenni a edzőcipőt, vagy éppen a zöldeket megenni, és beruház egy újabb adag kapszulára, aztán néhány hét után csalódottan vág bele egy újabb divatos diétába, mert az előző megint kudarcot vallott, és ismét szembesülnie kellett a jojó effektussal.

Amíg nem volt része az életemnek ez az életmód, én is mindent kipróbáltam ami karcsúságot ígért. Egy halom pénzt költöttem zsírbontó krémekre, fogyasztónadrágra, narancsbőr elleni zselére, fogyókúrás italporokra stb.., és mégsem úgy néztem ki, ahogy szerettem volna, nem mellesleg fájt a gyomrom, megborult az anyagcserém, mindez feleslegesen, mert eredménye nem volt.

Mindenki maga dönt az élete felől, de én óva intenék mindenkit, aki a nagy tavaszi fogyókúra áradatban ilyen módszerhez folyamodna, mert ezzel, egy hatás tuti, az pedig a jojó effektus.

Lehet, hogy nehezebb felvenni az edzőcipőt, előre tervezni és kicsit megreformálni az étrendet, de ezzel legalább kiegyensúlyozottan, egészségesen és nem mellesleg tartósan lehet eredményeket elérni és tenni önmagunkért, és azért, hogy jobban, jól érezzük magunkat a bőrünkben!

Egyéként egy újabb nemalvós éjszakán vagyunk túl. Hozzá lehet ehhez szokni! :S

Azért nagy szerencse, hogy nem kell mennem dolgozni, így délután tudtam aludni a gyerekkel egy 20 percet. És mintha kicseréltek volna. Tényleg megtanul az ember kevés idő alatt pihentetően aludni egy olyan kis maki mellett, akinek éppen jön a foga.

Miután felkeltünk gyorsan megcsináltam a férjemnek a vacsit: csirkemell jóasszony módra rizzsel.  Ezt is megtalálod a receptek között, mivel a diétás étrendbe is tökéletesen belefér.  

Nekem most marad a versenydiétás étrendből a tojásos rizs uborkával, mellé egy kis L-glutamin.

Az esti edzés kérdéses, hogy hogyan fog menni, de majd jól összeszorítom a fogam, nekiesek a súlyoknak, és szétszedem a termet 🙂

mai edzésterv:

-bemelegítés: átmozgató gimnasztika

-lábtoló gép – láb hátra lábsúllyal 4×25-50

-combfeszítő- comhajlító 4×25-25

-vádli gépen 4×15

-fekvőtámasz – bicepsz alsócsigán – tolodzkodás két pad között 4x 15-15-15

-lebegő ülés 5×20

-hasprés 5×20

-nyújtás

Vélemény, hozzászólás?