Miért van szükség táplálék-kiegészítőkre, ha egészségesen táplálkozol?

Táplálék kiegészítők

Ez a kérdés sokakban felmerülhet.

Rengeteg tévhit kering a táplálék-kiegészítőkről, ezért sokan félnek őket beiktatni a táplálkozásukba.

Elsőként fontos leszögezni, hogy a táplálék-kiegészítők nem helyettesítik az egészséges étrendet, de azt kiegészítve hozzájárulnak az egészségünk fenntartásához.

Természetesnek vesszük, hogy az ásványi anyagok és vitaminok ott vannak a szervezetünkben és teszik a dolgukat, holott a legnagyobb problémát ezek hiánya okozza.

A táplálkozás elsődleges szempont a megfelelő vitamin és ásványi anyag szint elérésében, azonban

nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az élelmiszerek tápanyagtartalma folyamatosan csökken, köszönhetően a termőtalaj minőségi romlásának, a különböző gyártási eljárásoknak és főzési technikáknak (pl. túlfőzés, olajban áztatás)

Ha a kismama nem megfelelően táplálkozik, a baba már születésekor ásványi anyag hiányban szenvedhet, éppen ezért nem mindegy, hogy a várandósság alatt milyen étrendet követ és milyen táplálék-kiegészítőket használ.

Ásványi anyag hiányhoz köthető betegségek többek között az inzulinrezisztencia, cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés, és mellékvese kifáradás is. Ezek az endokrin állapotok elsősorban a nőket érintik. Miért?

Mert az ásványi anyagok nagyon nagy része erősen kötődik a vörös vértestekhez, és a menstruációval minden hónapban rengeteg ásványi anyag elveszik a vörös vérsejtekhez tapadva. Emiatt akár már 30-40 éves korban megjelennek az endokrin betegségek, ugyanis csupán a táplálék nem tartalmaz elegendő ásványi anyagot, amivel ezt pótolni tudnánk.

Táplálék kiegészítők

5-10%-os hiányállapot esetén még a szervek, sejtek ugyanúgy tudnak működni, ennyit még kompenzál a szervezet, de ha a hiányállapot ennél nagyobb mértékben üti fel a fejét, megjelennek a különféle betegségek.

Ezért is fontos az egészségünk szempontjából, hogy megfelelő mértékben pótoljuk vissza a vitaminokat és ásványi anyagokat!

Ha segítségre van szükséged az étrended kialakításában, javaslom, hogy próbáld ki és használd a Fitten-pozitívan (FP) Peater diétát kalóriaszámlálóval, bevásárlólistával és edzésnaplóval csak 3390 Ft-ért.