Életmód váltás 2021 első lépés

Tojásrántotta

„Új év, új élet” felkiáltással az egyik legnépszerűbb újévi fogadalom az életmód váltás, a plusz kilók leadása, a rendszeres edzés beiktatása a mindennapokba.

Azonban tapasztalataim szerint sokan szeretnének változtatni az életmódjukon úgy, hogy közben maradjon minden a régiben.

Azt érdemes tisztázni rögtön az elején, hogy ha ugyanazokat az ételeket fogyasztod, mint eddig, ha ugyanúgy nem kelsz fel a kanapéról, mint eddig, akkor ugyanúgy nem fog változni a testformád/súlyod,/egészségi állapotod, mint eddig.

Le kell tenni valamit az asztalra, bizonyítani kell az elszántságunkat, így legeslegelső lépésként KÖTELEZD EL MAGAD AZ EGÉSZSÉGES VÁLTOZÁS MELLETT!

Gyakorlat gumikötéllel

Ha megteszed az első lépést (szembe nézel eddigi önmagaddal, kimondod és vállalod az elköteleződést) azt jelenti, hogy vállalod az átalakulást, a változást!

Addig míg nincs meg az elköteleződésed egy egészségesebb életmód, egészséges étrend és rendszeres mozgás mellett, kár belekezdened bármilyen étrendbe és edzésprogramba, nem lesz sikeres az életmód váltás, nem fog változást eredményezni.

Első lépésként fordíts időt arra, hogy meghatározod a pontos céljaidat és arra, hogy ezzel együtt milyen újdonságokat szeretnél beengedni az életedbe.

A legjobb módszer erre, ha kijelölsz egy füzetet vagy naplót és feljegyzed a céljaidat, a kijelölt határidőket és az ezzel kapcsolatos gondolataidat, félelmeidet.

Fontos, hogy lásd milyen változásokra van szükséged ahhoz, hogy elérd a céljaidat.

  • hozzáállás
  • lelki egyensúly
  • táplálkozás
  • edzés

Ezeket a pontokat a következő blog bejegyzésekben fogjuk kibontani részletesebben. 😊

Addig is kövesd a Fitten-pozitívan Facebook és Instagram oldalt, mert január 4.-én egy 6 HETES FITT LESZEK KIHÍVÁSSAL KEZDÜNK, amelyben táplálkozás és edzés tippeket kapsz majd a könnyebb életmódváltáshoz.

6 hetes fitt leszek kihívás