Tavaszi test tehermentesítő kihívás – hogyan kezd el az edzést

Egy egészségesebb életmódra váltás az emberek többségénél nem azért jelent nehézséget, mert nem ismerik az egészséges szokásokat, sokkal inkább ez a mentális „játékról” szól.

A legtöbb embernek az egészségesebb életmódról azonnal a lemondás jut eszébe.

A kulcs azonban a szemléletmódban rejlik.

Lemondok vagy előtérbe helyezem az öngondoskodást és átalakítok?

Egy cseppet sem mindegy!

A tavaszi test tehermentesítő kihívás ideális időszak arra, hogy a szemlélet módodon is változtass kicsit.

A HKO szerint a Fa elem évszaka a tavasz, ami valaminek a kezdetét, keletkezését és a mozgásba lendülést jelképezi.

A Fa elemhez tartozó szervünk a máj és az epehólyag, ezért támogatjuk tavasszal a máj és epehólyag munkáját.

Ha a Fa elemünk egyensúlyban van, a tavasz új célokat, ambíciókat, új érdeklődést friss vitalitást hoz magával. Egyensúlyzavar esetén a frusztráltság, fáradtság, esetleg depressziós hangulat tapasztalható.

A testmozgás jó érzéssel tölt, jót tesz a testünknek, lelkünknek és segít a szemléletmód átalakításában is.

Ha még soha életedben nem mozogtál, akkor lehet kicsit nehezebben indulsz neki, de ez a kihívás jó lendültet adhat a kezdéshez, hogy meghozz önmagadért egy DÖNTÉST!

Tudod mi kell ahhoz, hogy el kezdj edzeni?

TE MAGAD! A működő szervezeted.

Nincs szükséged méregdrága edzőruhára, mindenféle extra eszközre és felszerelésre, de még edzőterembe sem kell menned. Egyszerűen tedd félre a kifogásaidat és keress egy olyan mozgásformát, ami tetszik és örömet okoz.

Ha örömödet leled abban az edzésformában, amit csinálsz, akkor a tested vágyni fog rá, egyre többször és szépen lassan elkezd majd beépülni a napi/heti rutinodba.

Általános ajánlások szerint hetente 150-300 perc aerob mozgásra van szüksége a testünknek. Ez azt jelenti, hogy heti 5 napon legalább 30 perc gyaloglás, könnyű kocogás, úszás, bringa stb.. végzel.

Az aerob mozgásformát érdemes hetente legalább 2x kiegészíteni erősítő gyakorlatokkal.

Ehhez sem szükséges edzőterembe menned, rengeteg saját testsúlyos, eszköz nélkül is elvégezhető gyakorlat közül választhatsz.

A kardió és erősítő gyakorlatokról kimutatták, hogy segítenek a testösszetétel optimalizálásában, javítják az alvást, csökkentik a depressziót, segítenek megelőzni az olyan betegségeket, mint diabetes, ízületi gyulladás, szív és daganatos betegségek.

Az erősítő edzés nem csak a formás test kialakításában segít, erősíti a csontokat, csökkenti a csontritkulás kockázatát, és még edzés után órákkal is pörgeti az anyagcserét.

Ha motiválatlannak érzed magad, tűzd ki csak az első 3 hétre azt, hogy edzeni fogsz.

Legyen az egy 30 perces tempós séta, vagy akár néhány saját testsúlyos gyakorlat, amit reggel vagy este megcsinálsz hetente legalább 3-4x.

Meglátod, ha 3 héten keresztül rendszeresen mozogni fogsz, nem csak az edzéshez lesz nagyobb kedved, de a mindennapi tevékenységekhez is. 😊

Ha segítségre van szükséged az induláshoz jelentkezz be egyéni konzultációra az info@fitten-pozitivan.com email címen.