Túlsúlyos test, mégis alultáplált szervezet

Magyarországon a felnőtt lakosság kb. 65%-a túlsúlyos vagy elhízott.

Ez a szám nagyon magas, ugyanakkor a tápértékben szegény feldolgozott élelmiszereknek köszönhetően a túlsúly ellenére alultáplált, a szervezetük hiánybetegségekkel küzd az üres tápérték miatt.

Mit jelent ez?

A finomított ételek tömeget adnak – tartalom (vitamin, ásványi anyag, rost stb.) nélkül.

Ez a fajta üres járat, viszont negatív következményekkel és hosszú távon egészségi problémákkal járthat.

Az étel a legjobb orvosság, ugyanakkor egy átlagos étrend tobzódik a gyulladáskeltő anyagokban és alig van benne gyógyító alapanyag.

Rengeteg félrevezető információ kering a neten, és sajnos akadnak olyan élelmiszergyártók, akik szintén félrevezető információkat terjesztenek, emiatt mára már eljutottunk odáig, hogy az egyik alapvető ösztönünk az evés, szörnyen bonyolulttá vált. Nem tudunk már ösztönösen ahhoz az ételhez nyúlni, ami a legjobban táplálja a testünket.

A szervezetünk minden nap keményen dolgozik és nagy szüksége van az alapvető tápanyagokra.

Az igazi tápláló ételektől jól lakik az ember, optimálisan működik a teste anélkül, hogy plusz kilók rakódnának rá.

Fogyókúrázással nem lehet kiegyensúlyozottan táplálkozni, mert az ideiglenes, sokszor szélsőséges kúrák következménye a folyamatos cukor utáni sóvárgás, a végeláthatlan nassolás és végül a rettegett hízás.

A testünknek az optimális működéshez rengeteg vitaminra, ásványi anyagra és kiegyensúlyozott tápanyagbevitelre van szüksége, így az állandó kalóriaszámolgatás helyett koncentrálj arra, hogy az étrended legyen tele teljes értékű alapanyagokkal.

Egy megfelelően kialakított étrenddel rengeteget nyerhetsz. Úgy nőhet az energiaszinted, hogy közben a felesleges kilók pedig eltűnnek.

A 21 NAP ÖNMAGADÉRT PROGRAM egészséges receptekkel, étrendtervezettel és otthon végezhető mozgásprogrammal segít neked egy egészségesebb életmód kialakításában:

Kattints a képre a részletekért: