Kerüld el a nassolást megfelelő reggelivel

Kerüld el a nassolást megfelelő reggelivel

Reggeli: zabkása vagy rántotta? Melyiket válaszd?

Sokan kérdezik: fehérje-zsír vagy inkább szénhidrát alapú reggelit válasszanak, ha fogyni szeretnének?

A válasz nem ilyen egyszerű, hiszen mindig az egyéni igényektől függ.

Ha pl. valaki reggel edz, fontos az edzés típusa és időtartama.

Ha reggel intenzív állóképességi edzést tervezel, menj biztosra és válaszd a szénhidrát alapú zabkása reggelit.

Zabkása reggeli

Ha csak délután edzel és reggel más teendőid vannak, akkor válaszd a fehérje-zsír opciót, pl. tojás rántottát avokádóval, zöldségekkel.

Egy másik kérdés azonban, hogy ezek az étkezések mennyire befolyásolják a jóllakottság érzését.

A három makrotápanyag közül a fehérje rendelkezik a legnagyobb telítő képességgel.

Ha tudod, hogy reggeli után hosszabb ideig nem tudsz enni, akkor érdemes magas fehérjetartalmú ételt választani, ami órákra eltelít. Hasznos lehet a fehérje tartalmú reggeli azok számára is, akik szeretnék elkerülni a nassolást a nap folyamán

A fehérje mellett azonban fontos a másik két tápanyag, a szénhidrát és megfelelő zsír fogyasztás is. Mindegyik meghatározott feladatot lát el a testünkben és fontos az egészséges működéshez.

Emellett a megfelelő élelmi rost fogyasztásról sem szabad megfeledkeznünk, mert ez is nagymértékben befolyásolja a jóllakottság érzetet.

Rántotta reggeli

Élelmi rostokat elsősorban zöldségekkel, gyümölcsökkel lehet bevinni a szervezetbe, de jó minőségű kenyerekben is megtalálható.

A magasabb fehérjetartalmú reggelik fogyasztása az egyik hatékony módszer a napközbeni nassolás és túlevés elkerülésére.

A fehérje mellett azonban ne feledkezz meg az élelmi rostokról, egészséges zsírokról, és komplex szénhidrátokról se. Ha napközben nehezen tudsz ellenállni a nassolásnak, és szeretnéd elkerülni a túlevéseket válassz magas fehérjetartalmú ételeket reggelire, mint pl. rántottát, tükörtojást, frittatát, tojásos muffint, lazacot, avokádót, zsírszegény sonkát zöldségekkel.

Ha segítségre van szükséged az étrended kialakításában, javaslom, hogy próbáld ki és használd a Fitten-pozitívan (FP) Peater diétát kalóriaszámlálóval, bevásárlólistával és edzésnaplóval csak 3390 Ft-ért.