Szendvics a diétában, együnk vagy ne együnk?

Szendvics a diétában

Örök kérdés fogyni vágyók körében: jó-e a szendvics a diétában, együnk vagy ne együnk?
A szendvicsek az egyik legtöbbet fogyasztott ételnek számítanak.
Sokan választják ezt az étkezés opciót a rohanós hétköznapokban, mert könnyen és gyorsan elkészíthető étel, és a variációk száma végtelen.
Azonban sok embernél a zöldségek valahogy kimaradnak a napi rutinból és ezáltal a szendvicsből is.

Itt az ideje ezen változtatni!

Ebben a blogbejegyzésben tippeket kapsz, hogyan készíts el egy szendvicset, ha egészségesen szeretnél étkezni.

1. kenyér

Az első lépés a szendvics elkészítésénél a megfelelő kenyér kiválasztása.

Válaszd azokat a kenyereket, amelyek minél kevesebb alapanyagból készülnek, vagyis minél kevesebb adalékanyagot tartalmaznak.

Megfelelő választás lehet az értékes rozskenyér búzaliszt hozzáadása nélkül. Ha ilyen a komplex szénhidrát forrásokat tartalmaz a reggelid, sokkal tovább érzed magad jóllakottnak.

2. belevalók

A következő lépés, hogy mivel töltsd meg a szendvicsedet.

A kenyeret margarin és zsíros sajtkrémek helyett kend meg ghí-vel (tisztított vaj), vagy kókuszvajjal, de kiváló választás az otthon készített avokádókrém is, ez mind kiváló egészséges zsírforrás.

Fehérjeforrásként válaszd a zsírszegény csirke vagy pulykasonkát, lazacot, főtt vagy sült tojást, esetleg túrót vagy cottage cheese-t, de jó választás lehet natúr vagy zöldfűszeres sütött csirke vagy pulykamell filé.

Minden esetben adj a szendvicshez zöldséget. Bármit, amit szeretsz. Paprika, paradicsom, uborka, saláta, sárgarépa, cékla stb..

+ 1 TIPP:

Az egészséges szendvicset elkészítheted édes verzióban is.

Kiváló edzés előtti energiatöltésként szolgál az alábbi verzió:

Piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű magvas kenyeret, kend meg 1 tk. natúr mogyoróvajjal és helyezz a tetejére banán karikákat.

Jó étvágyat hozzá!

Ha segítségre van szükséged az étrended kialakításában, javaslom, hogy próbáld ki és használd a Fitten-pozitívan (FP) Peater diétát kalóriaszámlálóval, bevásárlólistával és edzésnaplóval csak 3390 Ft-ért.