Indulhat az 5 napos edzés #kihívás? 😊

5 napos edzés kihívás

Gyermekkorunkban a szüleink gondoskodtak arról, hogy megtanuljunk fogat mosni és a mindennapjaink részévé tegyük.

Ennek köszönhetően ma már automatikusan nyúlunk a fogkefe után reggel, este és étkezések után. Így alakítottunk ki egy olyan mechanizmust, amelyet szokásnak hívnak.

A szokások rendkívül hasznosak a testünk működésében, mert nincs szükség hozzá a gondolkodásunkra, automatikusan működnek. Ennek köszönhetően a tudatunk nincs terhelve, más tevékenységekre is tudunk koncentrálni.

Nem is gondolnánk, hogy a napi döntéseink 40%-a tudatunk nélkül, azaz teljesen automatikusan történik.

A szokások segítségedre lesznek az egészséges életmód kialakításában.

Minden rossz szokáson, mint pl. a dohányzáson, gyorséttermi ételek fogyasztásán, képesek vagyunk változtatni és új szokást kialakítani a helyére.

Egy-egy viselkedés szokássá válásához átlagosan 66 nap szükséges. Természetesen ez egyedi kérdés: van, akinél 3 hét is elég, és van, akinek 3 hónapra van szüksége.

Az egyik legjobb módszer egy új szokás kialakításához, ha részt veszel egy kihíváson.

Ezen a héten a rendszeres testmozgás kialakításán dolgozunk közösen az 5 napos edzés #kihívás segítségével.

Minden kihívás célja, hogy hozzászokjunk egy rendszeres tevékenység elvégzéséhez, és ennek következtében egy olyan ismétlődő folyamat alakuljon ki, amely nem igényel részünkről döntést.

Ha az egészséges életmód kialakítása a célod, érdemes a kis lépések módszerét használnod, és minden új szokást lépésről lépésre bevezetned a mindennapjaidba.

Pl. először fókuszálj a napi aktivitásod növelésére, aztán egy másik lépéssel vezesd be ébredés után a citromos víz fogyasztását, a következő héten pedig reformáld meg a vacsorádat.

Ahogy ígértem, ezen a héten a fizikai aktivitás növelésére fókuszálunk az 5 napos edzés #kihívás segítségével.

Töltsd le itt az 5 napos edzés #kihívás gyakorlatait.

Edzés előtt ne felejtsd el a bemelegítést és a végén a nyújtást.

Az edzés mellett ne feledkezz meg a megfelelően kialakított étrendről se, vagyis a 70-30-as szabályról. 70% táplálkozás – 30% edzés! Az alakunk 70%-ban a táplálkozásunkon múlik!

Ha segítségre van szükséged az étrended kialakításában, javaslom, hogy próbáld ki és használd a Fitten-pozitívan (FP) Peater étrendtervező alkalmazást.