Karantén étrend

Karantén étrend

Ha jobban belegondolunk, a karantén ideje lehetőséget ad arra, hogy bevezessük az egészséges étkezéseket a mindennapokba.
A legfontosabb, hogy lehetőségként tekints erre az időszakra és sose felejtsd el, hogy a döntés a tied!
A home office, online oktatás, karantén hatalmas kihívás mindannyiunk számára, és az egyik legnagyobb csábítás ebben az időszakban az evés.
A legtöbb esetben, ahol lecsúszik a karantén étrend, azaz az étkezések közötti nassolás.

Hogyan lehet ezt kezelni?

Blog írás: Karantén étrend

1. Tervezd meg a napi étkezéseidet

A tervezés hiánya könnyen a főétkezések közötti „félre” evéshez vezet.

Igazából, ha jobban belegondolsz, csak néhány perc szükséges a karantén étrend megtervezéséhez. Nézd meg mi lapul otthon a hűtőben, spájzban és készíts egy menüt ezek alapján.

A kis étkezések, – úgy, mint a tízórai és uzsonna, – legegyszerűbb formája a friss gyümölcsök és zöldségek natúr joghurttal kombinálva, ezért ezt mindenképpen írd fel a következő bevásárló listádra.

2. Változtasd a reggelidet

Az egyhangú étrend elősegíti a nassolást és félre evést.

Törekedj a változatos reggeli ételekre.

Egyik nap egyél magasabb szénhidráttartalmú reggelit, pl. palacsintát almával és szilvával, másik nap alacsonyabb szénhidrát, magasabb fehérje tartalmú ételt pl. sült tojást 1 szelet pirítóssal és paradicsommal.

3. Megfelelő folyadékbevitel

Ne feledkezz meg a megfelelő folyadék pótlásról.

Ha nem iszol elegendő vizet, az az egész tested működését negatívan befolyásolja. A fejfájás már a kiszáradás jele. Ne várd meg míg szomjas leszel, állítsd be a telefonadat, hogy minden órában emlékeztessen legalább néhány korty tiszta víz elfogyasztására.

4. Ne feledkezz meg az edzés utáni étkezésről

Az edzés utáni megfelelően összeállított étkezés segít feltölteni a kiürült glikogén raktárakat és segíti a test regenerálódási folyamatát.

Ha edzés után nincs lehetőséged vagy elfelejtesz enni, mindig legyen nálad egy snack pl. banán, fehérje szelet, vagy vegán fehérje turmix.

5. Bevásárló lista

Ne vásárolj olyan terméket, ami nem támogatja az egészségedet.

A legfontosabb, hogy hallgass a tested jelzéseire. Hasi fájdalom, puffadás, ingerlékenység, fejfájás, ezek mind testi jelek. Vedd komolyan ezeket a jelzéseket és ne becsüld alá őket.

A tested tudni fogja, hogy mi a megfelelő számára.

Ha segítségre van szükséged az étrended kialakításában, javaslom, hogy próbáld ki és használd a Fitten-pozitívan (FP) Peater étrendtervező alkalmazást.

30%-os kedvezményért használd a FITTEN-POZITIVAN30 kuponkódot