Egészséges bevásárlólista

Egészséges bevásárlólista - Összetevők

Ha jojóeffektus nélkül, tartósan szeretnéd leadni a felesleges kilókat, fontos, hogy ne éheztesd magad. Itt az egészséges bevásárlólista.

Az éhezés mindig rossz döntésekre és „félre evésekre” sarkall, amitől hamarosan többet hízol vissza, mint amennyit leadtál.

Ahhoz, hogy éhezés nélkül hatékonyan tudj fogyni, tudatosságra van szükséged, és arra, hogy jó alapanyagokat használj az ételeidhez, azaz egy jól összeállított bevásárló listára.

Tudatos bevásárlólista

Az egészséges bevásárlólista írás tudatosságra nevel, rákényszerít, hogy átgondold mit fogsz enni a héten.

Egészséges bevásárlólista - A boltban

Amikor a listád írod, fontos, hogy vedd figyelembe: a szervezetednek az egészséges működéshez mindhárom tápanyagra szüksége van, szénhidrátra, fehérjére és zsírokra is, még akkor is, ha fogyni szeretnél!

Ellenkező esetben, ha egyoldalúan táplálkozol, pl. teljes szénhidrát vagy zsírmentes fogyókúrát követsz, könnyen hiánybetegségek léphetnek fel nálad.

Egészséges bevásárlólista alkalmazása

Kezdésnek írj fel öt féle zöldséget és háromféle gyümölcsöt a listádra.

Szénhidrát forrásnak szerepeljen a listán pl. barna rizs, édesburgonya, köles, hajdina, fehérje forrásnak csirke vagy pulykamell, hal, tojás, túró, zsír forrásnak pedig kókuszzsír, olajos magvak, avokádó.

A Fitten-pozitívan (FP) diétában a személyre szabott kiegyensúlyozott étkezési tervedet egy pontos bevásárlólista is segíti. Nem kell számolgatnod, hogy mit és pontosan mennyit kell belőle megvenned az ételek elkészítéséhez, az étrendtervező kiszámolja neked.