A tiszta víz fogyasztása nélkülözhetetlen eleme a fogyásnak

A fogyás alapeleme a víz fogyasztás

A víz fogyasztás nélkülözhetetlen a fogyáshoz. Sok embernél gyakori probléma, hogy elfeledkeznek a megfelelő mennyiségű vízbevitelről.

Sok nőnél pedig azt is tapasztaltam, hogy tudatosan nem isznak elegendő folyadékot, mert attól félnek, hogy nehezebbek lesznek tőle. Pedig vízre igenis szüksége van a szervezetünknek az egészséges működéshez, a testsúlyvesztéshez pedig még inkább.

A víz önmagában nem égeti a zsírt, de mégis fontos szerepe van a fogyásban.

Ha fogyni akarsz nem kihajtani kell a vizet, hanem megnövelni a vízbevitelt, hogy a szervezet ne kösse meg.

A víz fogyasztása az egyik legjobb természetes elősegítője a fogyásnak és az egészséges életnek.

A szervezetünknek több, mint 70%-a víz.

Víz kell:

  • az ízületeknek,
  • a salakanyagok távozásához,
  • a felesleges nátrium eltávolításához,
  • az anyagcsere megfelelő működéséhez,
  • a vérkeringéshez,
  • a zsírszövetek mobilizásáláshoz,
  • az izomtónus megőrzéséhez.

A víz hatással van a szervek működésére, elegendő tiszta víz fogyasztás nélkül pl. a máj nem tudja megfelelően feldolgozni tápanyagokat és a zsírokat sem bontja le.

Ha nincs megfelelő mennyiségű víz fogyasztás, a vér sűrűbbé válik és nem lesz képes elszállítani a létfontosságú tápanyagokat és oxigént elegendő mennyiségben, ezzel negatívan befolyásolva a szervek működését. Ha azt akarjuk, hogy megfelelően működjön az anyagcserénk és a testünk égesse a kalóriákat, akkor a májnak is optimálisan kell működnie.

Optimális víz mennyiség fogyasztás minden nap

A bevitt víz mennyiség mértéke számos tényezőtől függ, befolyásolja pl. nem, testsúly, életkor, fizikai aktivitás, egészségi állapot.

Általános ajánlások szerint a javasolt tiszta szénsavmentes víz fogyasztás 20 testsúly kilogrammonként 1 liter.

Nem kell kétségbe esni, ha most messze állsz ettől a víz fogyasztás mennyiségtől. Nincs szükség arra, hogy rögtön sokkold a szervezeted 3 liter vízzel, ha eddig csak napi fél litert ittál.

A lényeg, hogy itt is haladj lépésről lépésre. Kezdésnek reggel növeld a napi vízfogyasztásod 1 pohár tiszta szénsavmentes vízzel. A következő héten még plusz egy pohárral délután, miután haza értél a munkából és így haladj lépésről lépésre, amíg el nem éred a javasolt napi mennyiséget.